У Глухівцях планують створити найбільший у Європі завод з виробництва каоліну. ВІДЕО

У Глухівцях планують створити найбільший у Європі завод з виробництва каоліну. ВІДЕО
  • Німецькі інвестори планують збудувати третю виробничу лінію.
  • Підприємство зможе видобувати 380 тисяч тонн каоліну на рік, а відтак – стати найбільшим у Європі.

Телеканал «Віта» побував на Козятинщині. Знімали сюжет про глуховецький каоліновий завод. Як розповів у відео гендиректор ТОВ “Українське каолінове товариство” Андрій Гордієнко, підприємство з видобутку каоліну було засноване ще в 1902 році, але у 2007-му його викупила відома компанія Кварцверке Групп, яка спеціалізується на виробництві кварцового піску та каолінів.

Відомо, що завдяки німецьким інвестиціям у 20 мільйонів євро, на заводі побудували дві виробничі лінії і за рік видобувають 240 тисяч тонн каоліну. Зі слів Андрія Гордієнка, майже весь він йде на експорт переважно в країни колишнього Радянського Союзу, а також в Індію, Єгипет, Фінляндію та країни Європи, де є виробництво санітарно-технічних виробів, а також паперова промисловість.

Відео дня

Наразі на підприємстві працює більше 300 співробітників (переважна більшість – місцеві жителі).

Найближчим часом розширення штату стане необхідністю, бо компанія планує будівництво ще однієї лінії, запуск якої відбудеться орієнтовно навесні 2021 року.

За словами голови Глуховецької ОТГ Олександра Амонса, від клімату та інвестицій виграє й сама громада, адже, наприклад, це підприємство завжди бере участь в усіх соціальних програмах, допомагаючи з будівництвом дитячих майданчиків, ремонтом у школах та дитячих садочках, освітленням вулиць, асфальтуванням доріг тощо

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up