У Глуховецькій ТГ рятувальники роздали селянам інформаційні листівки з правилами безпеки

У Глуховецькій ТГ рятувальники роздали селянам інформаційні листівки з правилами безпеки
  • Рятувальники області проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням. Вчора, 1 грудня, бійці ДСНС відвідали Глуховецьку ТГ.

Минулої доби надзвичайники поінформували громадян сіл Пляхова та Пузирки Глуховецької ТГ. Про це розповідає Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Бійці ДСНС закликали місцевих мешканців дотримуватися правил безпеки в побуті.

— Зосередили основну увагу селян на правилах безпечної експлуатації приладів опалення та газового обладнання, а також попрохали вживати всіх заходів безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, — зазначають у повідомленні ДСНС. — Окрему увагу господарів фахівці ДСНС звернули на стан електромережі в помешканнях, наголосивши вчасно перевіряти її справність та уникати перевантаження.

Відео дня

Кожному мешканцю рятувальники передали інформаційні листівки з правилами безпеки.

Правила пожежної безпеки в осінньо-зимовий період

У осінньо-зимовий період виникає більше половини всіх пожеж, інформує Вінницьке районне управління Головного управління ДСНС України. Рятувальники поділилися порадами та правилами пожежної безпеки в осінньо-зимовий період. Ознайомтеся з ними, аби не сталося біди.

Правила пожежної безпеки в осінньо-зимовий період:

  • Не варто використовувати для обігріву приміщень несертифіковані й саморобні нагрівальні прилади та газові кухонні плити;
  • У разі використання обігрівальних приладів потрібно прослідкувати, щоб вони були встановлені таким чином, аби уникнути перекидання та обмежити доступ дітей до цих приладів;
  • Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м;
  • Не можна залишати без нагляду увімкнені в електромережу телевізори, праски, електрообігрівачі;
  • Не варто застосувати саморобні некалібровані плавкі вставки в запобіжниках електричного струму;
  • Не варто спалювати сміття і рослинні залишки та залишати недопалки та сірники на сухій трав’яній підстилці;
  • Не можна розводити багаття біля лісової зони, в полях, у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;
  • Не можна залишати багаття без нагляду;
  • Не можна дозволяти дітям бавитись біля багаття, також варто тримати запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недосяжних для них місцях.

Довідка

Щороку з настанням осінньо-зимового періоду через елементарне недотримання та нехтування правилами пожежної безпеки при користуванні нагрівальними електро- та газовими приладами, а також при експлуатації пічного опалення збільшується кількість пожеж, травмування та загибель людей на них.

В осінньо-зимовий період необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки та нехай тепло у вашому домі буде безпечним.

 

Читайте також:

Минулої доби у пожежах загинуло 13 людей. Рятувальники нагадали правила пожежної безпеки

Пожежа у Глуховецькій ОТГ: згоріла споруда та все що в ній було, трактор і тварина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up