У Калинівці знову чути вибухи. Перші подробиці й хронологія

У Калинівці знову чути вибухи. Перші подробиці й хронологія

У Калинівці та на околицях знову чути вибухи. Місцеві мешканці бачать дим. 

Станом на 12 годину

Повідомлялося, що з шкіл Калинівки та Павлівки евакуйовують дітей. Нам у коментарі начальник відділу освіти району Сергій Ференець сказав, що цього не було. За його словами вибухів нині не чути.
Жителька Павлівки нам розповіла: «Вони кожен день у цей час бухкають разів по 10. Але сьогодні так рвануло аж хата затремтіла Собака закрутився спереляку і став скауліти. Потім було ще декілька раз. А тепер уже тихо. Сусідка розповідала, що у них там якесь ЧП. Каже, будьте напоготові може знов доведеться тікати».

Станом на 12:50

Відео дня

- Інформацію, яка стосується того об'єкту, ми не коментуємо, тому що це військовий об'єкт. Ми зможемо коментувати, коли ми здійснимо якісь дії. Може там трава горить? Не треба піднімати паніку, — сказала працівниця прес-центру ДСНС Юлія Каменюк.

Станом на 13 годину

Поліція поки коментарів з даного приводу не дає. Кажуть, що поїхали на виклик з'ясовувати, що там відбувається. Тим часом, місцеві відзначають, що на місце події приїхали пожежні машини.

За попередньою інформацією ДСНС, 11 вересня о 11:36 поблизу міста Калинівка на технічній території 48 військового арсеналу ЗСУ сталося загорання сухої трави на площі близько 2 га. Зафіксовано 4 випадки детонації боєприпасів. Попередньо жертв та постраждалих немає. До гасіння залучено 30 чол. о/с та 7 од. техніки ДСНС.
 

Станом на 13:15

- До чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що на території складу арсеналу відбувається загоряння, - коментує начальник поліції Вінницької області Юрій Педос. - При виїзді з'ясувалося, що сталося загоряння сухої трави на території одного зі складів. Наразі відведено вогонь зі складів, де зберігаються боєприпаси, загрози вибухів мінімальні.
— На території 48 арсеналу виникло загорання сухої трави на разі є загроза виникнення надзвичайної події. Просимо усіх людей зберігати спокій і слідкувати за  подальшою інформацією, — зазначили на сайті Калинівської РДА

Станом на 13:20

— Сталося задимлення на території технічного арсеналу, постраждалих немає, зараз там працюють усі служби, — повідомив hromadske представник Міністерства оборони Олександр Мотузяник. Також голова Калинівської ОТГ Анатолій Шамалюк наголосив, що ситуація контрольована.

У поліції зазначили, що повідомлення про те, що на території військової частини пожежа, до поліції надійшло в 11.43 11 вересня.

— На даний час ситуацію контролюють фахівці Державної служби із надзвичайних ситуацій, вогонь поблизу складів — локалізований. Тимчасово обмежено рух автотранспорту біля військової частини. Поліція просить громадян не панікувати та не поширювати недостовірну інформацію, — йдеться у повідомленні.

Станом на 13:40

Місцеві мешканці занепокоєні. Їм кажуть, що горіла трава. Вони не знають, що робити та готуються до можливої евакуації. Люди з Калинівки говорять: Попереджають що можлива евакуація. Якщо так — вона буде в сторону Києва, а не Вінниці. Дітей зі шкіл та садочків відпустили додому. Тим часом, Міністерство оборони України повідомило, що загроз для військовослужбовців та цивільного населення, а також постраждалих осіб немає.

Ситуація контрольована.

— У зоні задимлення зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на визначену ділянку раніше, для подальшої утилізації. До місця події відбула оперативна група на чолі із першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України. За попередньою інформацією задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави, — йдеться у повідомленні.

Нині на території арсеналу працюють фахівці Державної служби із надзвичайних ситуацій, працівники Національної поліції та Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Триває локалізація місця займання.

Марія Лєхова

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up