У команді ВХК «Мегалот» семеро козятинських спортсменів

У команді ВХК «Мегалот» семеро козятинських спортсменів
Команда "Мегалон" після матчу

Козятинщина багата на спортивні таланти. Футболісти, легкоатлети, майстри  армспорту та стрітболу, важкоатлети, стронгмени і каратисти прославляли наш край на престижних змаганнях високого рівня.

Є в нашому місті майстри хокею, тільки вони виступають за команду «Мегалот» вечірньої ліги любителів хокею. Як семеро наших земляків опинилися в команді обласної любительської ліги, нам розповів спортсмен, який не уявляє себе без ключки, Святослав Фалатюк.

— Ми кожну зиму грали в хокей у Козятині. Для ігор заливали майданчик на Водокачці. Керував усім цим процесом Олександр Бабак. Коли зими стали не схожими на зими, на Водокачці підготувати якісний лід стало складно. Тоді було прийняте рішення спробувати грати на катку Вінниці, – розповідає Святослав. – Поїхав домовлятися за хокейний майданчик В’ячеслав Скринніков. У команді «Мегалот» бракувало кількох виконавців. Нам запропонували приєднатися до команди. З тої пори я, Юрій Фалатюк, Володимир Шалений, Олександр Загоруйко, Юрій Дворський, Руслан Шевчук. Олександр Гуцол - гравці Вінницького «Мегалоту».

Відео дня

— Святославе, розкажіть, що це за ліга любителів хокею і хто ваш тренер.

— Це любительська ліга, в якій грають спортсмени, в середньому, 30 років. Є старші, є 16-літні хокеїсти. Тренує нас досвідчений тренер Віталій Чигир. Він в роки своєї молодості брав участь у великому хокеї. Зараз йому 73 і він ще виходить на лід в команді ветеранів. Про таких як Віталій Чигир кажуть: «Швидкість упала, а майстерність не втратив».

— Скільки разів на тиждень ви збираєтеся командою і як  добираєтесь до Вінниці?

— Зараз в нашому чемпіонаті через коронавірус перерва. Тож на ігри у Вінницю з 12 березня не їздимо. Коли їздили, скидалися на бензин і добиралися  власним транспортом. Позитив, який ми отримали після гри, компенсував усі витрати.

— Ви майстри хокею з шайбою, для якого потрібно будувати приміщення, щоб залити каток. У Козятині можна створити майданчик хоча б для хокею на траві. 

— Навіть легко, –  каже Святослав. – За кордоном в таких містах як Козятин є такі катки чи майданчики. У Козятині можна мати власний каток. Але немає фінансування. Мати майданчик для хокейю на траві простіше, його можна зробити мало не в кожному дворі.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Байбак

    Молодці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up