У Кордишівці своїми силами облаштовують зону відпочинку

У Кордишівці своїми силами облаштовують зону відпочинку
Сільський парк Дзідзінок заживе новим життям. Тут буде кілька спортивних майданчиків
  • Ініціатива. В Кордишівській громаді місцеві активісти проводять благоустрій місцевого парку Дзідзінок. Там облаштовують волейбольне поле, а також баскетбольний майданчик

Місцевий парк розташований в центрі села, неподалік пришкільного стадіону, поруч великий став і міст через водойму. Місцеві пригадують, що на тому місці колись знаходився маєток заможного пана Дзідзіна. Неподалік була Гуральня (спиртовий завод). 

– Заклав парк відпочинку місцевий сільський голова Дажбіжа. Він закупив саджанці і облаштував там своєрідний зелений острів, – каже Олена Олексюк, художній керівник будинку культури села Кордишівка. Окрім того місцеві жителі пригадують, що від старовинної церкви і під маєтком пана був підземний хід. Деякі навіть пробували його дослідити самотужки, проте пройти далі ніж 5 метрів не вдавалося, було надто темно і страшно. 

Відео дня

►Друзі Віталій Костюк, Максим Мунтян та Ігор Мельничук організували суботник

Зараз місцеві молоді активісти вирішили облаштувати в парку справжню зону відпочинку. Особливий акцент зробили на розвитку фізичної культури. 

– У мене завжди було  бажання покращити щось у селі, де  я народився. Потрібно думати про своїх дітей, щоб вони мали можливість піти на прогулянку в гарне місце, з користю провести свій час. На Дзідзінку давно не розчищали, поросли зарості, не пройти, не пролізти. Я, мій друг Ігор Мельничук, а ще Максим Мунтян провели благоустрій території, працювали у вихідні. Доєднались ще кілька молодих хлопців, проте це не була масова підтримка. Почистили все, покосили, прибрали сміття, – говорить Віталій Костюк, уродженець і громадський діяч села Кордишівка.

Чоловік за власні кошти придбав кільця та сітки для баскетбольного майданчика, промислову фарбу, яка прослужить не один рік. 

– Ми плануємо облаштувати баскетбольне поле, волейбольне і поле для пляжного волейболу. Я також закупив сітку і нову розмітку. Домовився, щоб привезли 20 тонн піску для облаштування майданчика пляжного волейболу. В планах започаткувати кубок Кордишівки з волейболу на Івана Купала і подібні спортивні заходи, - додає Віталій Костюк.
Єдине, що засмучує громадського діяча села, що більшість людей байдуже поставилися до його ініціативи.  

– Щоправда, до кого я безпосередньо звертався, мені ніхто не відмовив, проте надалі хотілося б, щоб мешканці нашої громади були більш активними. Лише від них самих залежить, як сьогодні розвиватиметься наша громада, - резюмує пан Віталій.

►Під час суботнику зробили і пофарбували щити для баскетболу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. Від читача 09:28 Пожежний схематоз 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up