У Козятині через забруднення довкілля викидами котелень розпочали кримінальне провадження

У Козятині через забруднення довкілля викидами котелень розпочали кримінальне провадження

Хмільницькою окружною прокуратурою за матеріалами Управління СБУ у Вінницькій області розпочато кримінальне провадження за фактом забруднення на території Козятинської територіальної громади атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей та довкілля речовинами, відходами та іншими матеріалами виробництва (ч. 2 ст. 241 КК України)

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної прокуратури.

Нагадаємо, факти викидів шкідливих речовин в атмосферу котельнями фіксувалися у Козятині впродовж кількох опалювальних сезонів. Місцеві жителі скаржилися на орендарів котелень, які надають послуги з теплопостачання, до відповідних контролюючих органів. Утім підприємці, користуючись формальними підставами, тривалий час не допускали екологічних інспекторів до перевірок.

Наразі ж в рамках кримінального провадження проводяться огляди котелень, відбираються зразки викидів для лабораторних досліджень, з’ясовується вплив викидів на населення.

Відео дня

За вчинення вказаного кримінального правопорушення чинним законодавством передбачено відповідальність у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

— Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, — йдеться в повідомленні
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up