У Козятині діти отруїлися тортом з магазину. Результатів перевірки досі немає

У Козятині діти отруїлися тортом з магазину. Результатів перевірки досі немає
Анастасія (на фото справа) прийшла в райепідеміологічну службу, аби дізнатися, чому перевіряли холодильники, а не торт

Небезпека. Місяць тому мама двох дошкільнят Анастасія в одному з магазинів, що на ПРБ, купила торт. Після його вживання дітям стало зле. Жінка вирішила віддати торт на експертизу. Яке ж було здивування молодої мами, коли вона отримала результати тої перевірки. Там чорним по білому було написано, в якому режимі працюють холодильники на фабриці виробника тортів та в магазині, але жодного слова про якість торта

За словами Анастасії, злощасний торт вона купила 8 липня у магазині, що на вулиці Катукова. Спочатку його спробували її дворічна та 4-річна доньки та син знайомої.  Потім під час чаювання шматочок торту скуштував брат знайомої і відчув смак чогось неприємного. У розрізі крему торта розгледіли цятки зеленого кольору, а низ кремової здоби мав ознаки цвілі. 

– Я торт віднесла в торговельну точку, щоб зафіксувати факт продажу непридатного для вживання продукту. Мій візит до магазину завершився викликом мною співробітників поліції. Після чого мені видали чек, якого я не взяла під час покупки і з тим же тортом поїхала додому, – розповіла жінка.

 Серед ночі дітям Анастасії стало зле. Вона викликала швидку. Лікар при поверхневому огляді поставив діагноз харчове отруєння і наполягав на госпіталізації .

Відео дня

– Я відмовилася від лікування в клініці, через неспроможність сплатити лікування. Лікар виписав ліки і наголосив на строгій дієті, - каже мама дітей.

Лікування, яке порадив лікар, дало позитивний ефект. А можливо причиною швидкого одужання дітей стало те, що четверо солодкоїжок з’їли торта не більше столової ложки.  

– На другий день я торт віднесла в лабораторію Козятинського Райсесу для експертизи, – розповідає далі Анастасія.  – Яке в мене було здивування, коли мені 7 липня надали відповідь з Вінниці, де йшлося, в якому режимі працюють холодильники фабрики виробника тортів та магазину.

Торт не відповідав нормам

 

Леонід Ящук, керівник Козятинської санітарно-епідеміологічної станції 

– До нас місяць тому звернулася мешканка нашого міста, яка  в магазині придбала торт і заявила, що сталося отруєння її дітей тим тортом. Вона зверталася на швидку допомогу. Після того, як ми отримали термінове повідомлення з лікарні, що в дітей було харчове отруєння, торт, який в неї залишився після споживання, ми прийняли для лабораторного дослідження в бактеріологічну лабораторію. Після отримання результатів дослідження ці результати, згідно з положенням про взаємодію лабораторних центрів Міністерства охорони здоров’я і Держспоживслужби, ми передали  Держспоживслужбі. Ми передаємо їх тільки в тих випадках, якщо виявляється невідповідність медико-біологічних показників безпеки, стандарту чи санітарним вимогам. Торт за своїми мікробіологічними показниками не відповідав вимогам і для реагування ми передали свої дослідження в Держспоживслужбу. Про результати перевірки Держспоживслужба може надати детальну інформацію.

Зареєстрували скаргу-заяву

– Отримати результати перевірки досліджень, яке проводила Держспоживслужба, можливо тільки після запиту силових структур типу прокупатури чи поліції. Якщо такого запиту від правоохоронних органів немає, ми не маємо права розголошувати інформацію. Можемо тільки повідомити, що торт, який ми перевіряли, не відповідає санітарним стандартам. – так прокоментували ситуацію в Держспоживслужбі по телефону.

Тоді  покупець торта пішла у Держспоживслужбу

Прийняв гостю редакції начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Геннадій Мельничук. Він вислухав матір двох дошкільнят і порадив Анастасії написати заяву до головного управління з безпечності харчових продуктів для повторного розгляду її питання. Це все, чим зміг допомогти Анастасії начальник відділу безпечності харчових продуктів. Адже з його слів випливало, що за перевірку торта йому нічого невідомо.

Можна, звичайно, провести повторну перевірку харчових установ. Можна навіть знайти винуватого. Тільки вже ніхто не дізнається, як так сталось, що торт мав ознаки плісняви. Мало кого з покупців цікавить режим роботи холодильників. Люди хочуть купляти якісні продукти.

 Що кажуть у магазині, в якому купили кремову здобу

З представником торгівельної точки ми зустрілися минулої п’ятниці. У спілкуванні з товарознавцем магазину стало відомо, що для них самих стало загадкою, як торт, виготовлений і проданий в межах одного дня, за словами покупця, мав сліди плісняви. 

– Ми запропонували покупцеві три варіанти вирішення проблеми, а саме замінити торт, повернути за продукт кошти.і третє, повернути гроші за торт та оплатити дорогу покупця  на таксі, – каже товарознавець магазину. – Від всіх варіантів вона відмовилась. То її право. Нас перевіряли. Порушень неправильного зберігання тортів в нашому магазині комісія, яка проводила перевірку, не виявила. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up