У Козятині маршрутчик вимагав гроші з бійця

У Козятині маршрутчик вимагав  гроші з бійця
Фото ілюстративне

На гарячу лінію газети «RІА - K» звернувся наш земляк, боєць антитерористичної операції і розповів, як з ним повівся водій маршрутки

Анатолій зайшов у маршрутку №7 у цивільному. Показав водієві посвідчення учасника бойових дій. Кермувальник автобуса на це грубо відповів: «Всі пільгові місця зайняті, плати за проїзд, чому я повинен тебе безкоштовно возити?» Чоловік дістав з гаманця 5 гривень із осадом на серці заплатив водієві. Але образа не минула без сліду. Каже, немов хтось би кийком по голові стукнув.
— Як воювати - ішов першим: 2014 року записався добровольцем, служив у дев'ятому батальйоні територіальної оборони Вінниччини. Маю двох синів. Не злякався, пішов захищати мир, щоб ворог не дійшов до наших земель. У 2015 році був у шпиталі, потім вилікувався і знову пішов воювати, в 2017 року знову пішов на Схід. Скільки їздив автобусами, ніколи не було проблем. Лише ось у рідному Козятині так повелися, – каже Анатолій. – Це було ввечері, останній рейс маршруту №7. Я показав посвідчення, а водій мені відповів, що вже є пільговики. У салоні було лише кілька жінок, але не пенсійного віку. Не став сперечатися. Після війни і так голова болить, не хочеться сваритися, хочется спокою, миру. Я нікуди не звертався. У нас є спілка АТО, але нас рідко збирають, бігати по чиновницьких кабінетах теж немає сил.
Ми звернулися за роз'ясненням до міського голови. Він відповів, що перевізники мають розуміти, що бійці антитерористичної операції повинні їздити безкоштовно у будь-якому випадку.
— Ми спілкувалися із нашими перевізниками і домовилися, що вони будуть брати два пільгові місця, незалежно від категорії пільговиків. Бійці АТО та ОСС також входять в цю категорію. Через місяць я провів ще одну нараду, мої радники їздили, перевіряли, як працюють наші маршрути, сиділи в автобусах -  виникла така ситуація, що заходять дві бабусі і вони просто катаються на пільгових місцях, бо їм сумно вдома сидіти. Інші вже не мали можливості їхати за пільговим тарифом. Ми поговорили із нашими водіями та перевізниками і попросили, якщо заходить учасник АТО, його брати безкоштовно, навіть якщо два пільгових місця зайняті. Якщо виникла ситуація, що йому відмовили безкоштовно везти чи попросили вийти -  мені потрібно знати номер автобуса і прізвище водія. Якщо перевізники не погоджуватимуться на ці умови, тоді міська рада буде розривати договір однозначно. Повинна бути людяність у всіх напрямках, особливо до наших воїнів, - говорить мер міста Олександр Пузир.
Додаємо контакт, куди можна звертатися учасникам антитерористичної операції та учасникам операції об'єднаних сил зі скаргами на водіїв, якщо ті відмовляються перевозити за посвідченням учасника бойових дій - 04342 2 - 03 53.
Телефонувати можна з понеділка по п'ятницю з 9 до 17.00.

Леся Родіна

Читайте :

Відео дня

«Йому лише 24»: на війні загинув вінничанин Сергій Шандра
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Svitlana Rudiuk

    І що з водієм? ??хочеться відповіді від влади
  • Маріна Ткачук

    Водія звільнити,а перевізнику штраф.
  • Galina Galina

    Нема більш наглих водіїв,як у Козятині.
  • Людмила Савченко

    Невже він,водій,збіднів за 5гривень?Де його совість?Стидно і позор!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня Від читача 09:28 Пожежний схематоз 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки 11:01 Десятка найдорожчих закупівель міської ради у березні 10:20 Родинам загиблих Героїв Ігоря Болдіна та Анатолія Федорця вручили державні нагороди 09:38 Пиківчани передали для Козятинського Територіального майже тонну картоплі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up