У Козятині обговорювали питання демонтажу пам’ятників та пам’ятних знаків, пов’язаних з рф

У Козятині обговорювали питання демонтажу пам’ятників та пам’ятних знаків, пов’язаних з рф
  • У Козятині зібралося чергове засідання робочої групи.
  • Підняли питання заборони використання комуністичної та націонал-соціалістичної (нацистської) символіки, перейменування вулиць, провулків, тупиків, парків на території Козятинської міської територіальної громади.

На сторінці Козятинська міська ТГ опублікували повідомлення про чергове зібрання робочої групи. На порядку денному — демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків, пов’язаних з російською федерацією та колоніальною спадщиною

— Зокрема, детально зупинилися на нормах Закону України від 8 червня 2000 року №1805-III «Про охорону культурної спадщини» та рекомендаціях Міністерства культури та інформаційної політики України і Українського інституту національної пам’яті щодо пам’ятних об’єктів, пов’язаних із історією та культурою росії та срср, а також стосовно дерусифікації, декомунізації та деколонізації (звільнення української історії від нашарувань російських імперських штампів та міфів).

Відео дня

Робота продовжилася загальною характеристикою кількості та стану пам’ятників, пам’ятних знаків та меморіальних дошок, пов’язаних із подіями Другої світової війни, росією та срср, які досі знаходяться у культурному полі Козятинської міської територіальної громади.

У процесі обговорення питання, учасники Робочої групи висловили пропозиції про використання деяких пам’ятників повторно, а саме: адаптувати їх до навколишнього середовища, використавши як декор чи елемент інсталяції, не нашкодивши при цьому загальному процесу відмежовування від радянської колоніальної епохи.

Нагадаємо: з перейменуванням вулиці Кривоноса не згодні ветерани праці і залізничники

Читайте також:

У Махнівській громаді хочуть перейменувати ряд вулиць, пов’язаних з країною-агресором. Перелік

Була Московська, стала Львівська: 60 вулиць у Козятині назвали по-новому

Козятинський міський голова відповіла на актуальні питання, які стосуються перейменування вулиць

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up