У Козятині планують змінити постачальника тепла

У Козятині планують змінити постачальника тепла
Депутати Козятинської міської ради складають акт щодо недопущення працівників екологічної служби до перевірки
  • Те саме. Знову приїжджали екологи, але заміри викидів в повітря шкідливих речовин від продуктів згоряння так і не зробили. Як і минулого разу, керівник теплопостачальної організації на зустріч не приїхав. А без нього це зробити не можна

Наприкінці січня близько 50 козятинчан написали звернення до відділу Козятинської поліції і державної екологічної інспекції щодо недотриманням теплопостачальником вимог у сфері охорони навколишнього природного середовища під час опалювального сезону. Приїжджала комісія, яка мала перевірити стан справ, але керівник теплопостачальної установи не з'явився на зустріч. 

Відео дня

Вчора, 17 лютого, до Козятина знову навідалася комісія. Крім екологів з області до кочегарки, що в дворі вулиці Героїв Майдану, прийшли фахівці зі служби лабораторних досліджень, представник комунального підприємства «Чисте місто», засоби масової інформації, представники громадськості та наряд поліції, яких викликали на місце події депутати міської ради.

—  Представник теплопостачальної організації, зіславшись на хворобу, на зустріч не приїхав, а без теплопостачальника екологи не мають права робити заміри викидів в повітря шкідливих речовин від продуктів згоряння, – повідомив завідувач міськрайонного відділу лабораторних досліджень Леонід Ящук.  

Своєю думкою щодо кіптяви від котелень поділився мешканець багатоповерхівки В’ячеслав.

— В центрі міста коптять 5 котелень. В усіх спалюють відходи рослинності. Теплопостачальник уклав договори з підприємствами переробки, які мали відходи рослинності якимось чином утилізувати. Вигідна справа: ті, що мали платити за утилізацію відходів, за фактом стали заробляти гроші, а у нас від їхніх грошей стоїть кіптява в горлі і по центру міста сажа літає, – каже чоловік.

Позицію міської ради висловив депутат міської ради Артем Ольхом’як.

– Ми запросили екологів, щоб вони заміряли шкідливі викиди в повітря від продуктів згоряння. Постачальник тепла проігнорував наше запрошення, зіславшись на самоізоляцію, як захворівшого на коронавірус. Три тижні в легкій формі на KOVID не хворіють. Ми склали акт, який допоможе нам розірвати з теплопостачальником договір, тому що палити тим, чим вони палять, не тільки не можна, а не припустимо. Звичайно, під час морозів котельні не зупинимо, але по завершенні опалювального сезону ми змінимо постачальника тепла. Котельні в центрі міста потрібно опалювати газом або пелетами чи дровами, але не тим, чим палять в котельнях сьогодні, – наголосив Ольхом’як. – Та й вікна в котельні не завадило б засклити, – додав депутат.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач23

    Злодії
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up