У Козятині скуповують виноградних равликів

У Козятині скуповують виноградних равликів
Щоб заробити на равликах, потрібно назбирати мінімумі 20 кілограмів, - їх  багато у лісах та біля ставків
  • Кишенькові гроші. У центрі Козятина рясніють оголошення про додатковий підробіток, а саме заохочують збирати виноградних равликів. За кілограм цього делікатесного молюска дають  п'ять гривень 

 

Уже не перший рік Михайло Мандибура займається скуповуванням виноградного равлика від населення. Каже, що цього року ціна на них впала, адже нині равликів набагато більше, ніж у звичайну суху погоду. 

– Зараз невелика ціна через те, що равликів дійсно багато. Вологість після дощів збільшилась, вони більш активніші до розмноження, – каже Михайло Мандибура. – Ціна на закупівлю цього року може ще впасти. Коли засуха – равликів менше, і знайти важче, ціна відповідно більша.

Шукати слимаків чоловік радить в лісі, там, де є ставки, яри, і болотисті місця. Приймаються равликів від людей масою від 20 кілограмів. З меншими об'ємами заготівельники мати справи не хочуть.

Відео дня

–Так вигідніше нам і людям. Адже здавати кілограм чи два немає сенсу, це мізерні гроші. Я сам днями назбирав 70 кілограмів за день. Додатково заробив собі на щоденні витрати. Равликів ми скуповуємо мішками. Керівник, на якого я працюю, приїздить і забирає слимаків фурою. Далі вивозять їх за кордон в Європейські країни, – розповідає пан Михайло. 

Равликів за кордоном скуповують для використання в косметології, але більш затребувані вони в харчовій галузі. М'ясо, яке з них добувають, ціниться в європейських ресторанах, особливо у Франції. Воно дієтичне, містить вітаміни, білок, залізо і кальцій, швидко засвоюється. За деякими оголошеннями в соціальних мережах та в Інтернеті,  оптові заготівельники отримують за  кожний кілограм равликів 22 гривні. За кордоном середня ціна за кілограм виноградного равлика - 3,5 євро. 

Ми приймаємо равлика в мушлі. Не потрібно його чистити. Обробляють його вже за кордоном. Ще  важливо, щоб равлики були в діаметрі три сантиметри, – додає Михайло Мандибура. – Діти можуть навіть собі таким чином на смаколики заробити. Ми на місці відразу розраховуємося.  

Під  час нашої розмови пан Михайло був у сусідній області на заготівлі равликів. Бідкається, в Козятині равликів приносять уже менше й менше. І доводиться їздити в сусідні області. У нашому місті заготівельникиі скуповували равликів неподалік від вищого професійного училища залізничного транспорту.
Додамо, що в природі равлик живе в середньому 7-8 років. Вони виконують роль асенізаторів, поїдаючи рештки рослин, що розкладаються, та екскременти тварин. Однак молоді равлики дуже шкодять культурним рослинам, поїдаючи бруньки, плоди. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ирина Мандыбура

    БЕЗ ЗГОДИ МИХАЙЛА,ВИ НЕ МАЛИ ПРАВА ЦЕ ПУБЛІКУВАТИ!!!
  • Ігор

    Він кончений. Один равлик важить 30-40 грам. 1кг= 30 равликів. Щоб заробити на пачку цигарок, треба всього 6кг равликів, якихось  180 равликів- це ж взагалі нічого.
    Хочу побачити хоча б одного божевільного який йому здасть навіть 1 кг.
  • Артем

    Возле Казатина в другом селе покупают по 12 грн)))
  • Виктория Седлецкая

    Живодьори
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up