У Козятині стартував опалювальний сезон

У Козятині стартував опалювальний сезон
  • У середу, 19 жовтня відновили подачу тепла.
  • Першою запустили котельню №9.
  • Яке паливо використовуватимуть цьогоріч і чому на котельнях ставлять нове обладнання — дізнавалися наші журналісти

Напередодні початку опалювального сезону, тобто у вівторок, 18 жовтня, ми навідалися до котельні № 9, яка опалює одразу три заклади — лікарню, територіальний центр та ліцей № 2 (колишня школа № 2). Двері до приміщення були відчинені, тож ми зазирнули всередину. Там перебувало двоє працівників, один із них підмітав. Перше, що ми побачили — це нові котли. Запитали, коли поставили нове обладнання?

— Десь із тиждень тому, — відповідає один із чоловіків.

Поцікавилися ми, на якому паливі ці котли працюватимуть. Нам відповіли, що котли, так само, як і попередні, твердопаливні. Самого палива на території ми не побачили, та очевидно, що котельню № 9 готували до запуску.

Відео дня

Далі ми вирушили до котельні, яка постачає тепло на ліцей № 1 (колишню школу № 1), міську раду та будинок культури. І тут не зустріли ні душі. Двері наглухо зачинені, нікого з працівників немає. Коли ми прийшли сюди попереднього разу, у понеділок, в дворі житлового будинку по сусідству зустріли двох жінок. Запитали їх, чи навідувався хтось до котельні.

— Приходили, — каже одна з жінок. — Там котла міняли. Щось там забирали, різали, виводили. А що саме там робили, я не знаю.

— Як давно це було? — запитали ми.

— Ще декілька днів тому. Я не бачила, не знаю. Мені Валік казав, що, здається в суботу, або в п’ятницю котла привезли нового поставили. А там треба посклити вікна. Люди будуть працювати, а там же протяги.

— Рая, ну ви що, не бачите, там весь час це скло побите, — підключається до розмови сусідка. — І з того боку побите, і з іншого.

Того ж дня, коли ми ходили до котелень, у міській раді відбулося засідання оперативного штабу, на якому прийняли рішення розпочати опалювальний сезон у середу, 19 жовтня. Як розповіли нашим журналістам в Управлінні житлово-комунального господарства, у першу чергу планували запустити котельню №9, решту запускатимуть відповідно до звернень керівників установ та організацій. 

Попереднього опалювального сезону наші котельні працювали на обладнанні інвесторів. Цього року «Чисте місто» ставить своє обладнання. Вже замінили котли на котельні № 9, № 4 та в смт Залізничному. Нове обладнання встановлять і на котельнях №10 та № 2. Як і торік, цього року для обігріву використовуватимуть дрова.

 

Читайте також:

Фото тижня: коли в Козятині дощило, він став схожим на столицю Австрії

«Не всі знають, як їх експлуатувати»: козятинчанам нагадали правила користування сміттєвими контейнерами

На Вінниччині продовжує тривати режим економії електроенергії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up