У Козятині відкрили музей картин Олега Шупляка та виставкову залу історичних експонатів вокзалу

У Козятині відкрили музей картин Олега Шупляка та виставкову залу історичних експонатів вокзалу
  • Мистецтво. Козятин поповнився двома культурними осередками. На залізничному вокзалі відбулися урочистості з нагоди відкриття музею живописних робіт заслуженого художника України Олега Шупляка «Рідний край» та музейної кімнати історії вокзалу станції Козятин — пам’ятки архітектури ХІХ століття.

Святкова атмосфера панувала в приміщенні залізничного вокзалу у суботу, 21 грудня.

Відео дня

Відкрився музей територіальної профспілки залізничників та будівельників «Рідний край», де буде знаходитися постійно діюча експозиція авторських робіт відомого в світі заслуженого художника Олега Шупляка. А також вдихнула життя музейна кімната історії вокзалу станції Козятина, започаткована начальником вокзалу Анатолієм Чабаном, за підтримки колективу вокзалу.

До уваги козятинчан представлено 15 авторських жикле Олега Шупляка, які розмістились у чудовому залі по колу. Ці картини-ілюзії захоплюють погляд. Сам художник дав їм назву «Двовзори». Адже в них поєднуються різні сюжети та жанри. Особливу увагу привертають останні цикли робіт «Рідна земля», «Український космос», де митець досліджує українські етносимволи та знаки, такі як вишиванка, лелеки, калина.

— Це чудова пропозиція і велика честь для художника, щоб мати постійно діючу експозицію, — розповів газеті Олег Шупляк. — Мені приємно сьогодні тут бути, адже Вінниччина не є мені чужа. Це, можна сказати, моя перша Батьківщина, бо я народився в Тиврівському районі і перших два місяці тут прожив. Коли Сергій Сиваківський (один з координаторів) зв’язався зі мною у ФБ і запропонував постійно-діючу експозицію, я зрадів. Тим паче  в такій прекрасній залі, в такій архітектурній пам’ятці. Я відразу погодився і розпочалася робота. Сергій якраз та людина, яка зв’язала всі ниточки — знайшов спонсорів, обговорив це питання з керівництвом вокзалу. Для художника важливо, щоб його картини бачили не тільки в інтернеті, а й вживу. В подальшому це може бути музей, де будуть зібрані твори різних українських митців. 

На відкриття, присвячене 130-річчю вокзалу станції Козятин прийшло багато поціновувачів мистецтва. Присутні, під легкі акорди супроводжуючої музики, з цікавістю розглядали картини та історичні експонати вокзалу.

Нагадаємо, що музей «Рідний край» засновано завдяки спільному внеску, меценатській допомозі компанії «UGL» та сприянню АТ «Укрзалізниця».

—  Нарешті все  здійснилось, — каже Сергій Сиваківський. — Особлива подяка тим, без кого цей задум так і лишився б мрією. Впершу чергу дякую родині митців (пані Галині та пану Олегу Шуплякам, керівнику козятинського вокзалу, засновнику музейної кімнати Анатолію Чабану, головному інженеру Віктору Хоманцю, теркому- Анатолію Вільчинському, організатору історичної експозиції вокзалу Вікторії Хоманець, меру міста Олександру Пузиру за допомогу в організації церемонії. Також висловлюю подяку депутату облради Ірині Колесник за фінансову допомогу в облаштуванні історичної експозиції музею, Юлії Куманецькій (івент-агенція «Париж», Наталії Онофрійчук, Світлані Кухар, активу М.А.К.

Окрім перегляду експозицій на святі можна було насолодитися виступами чудових мусцевих артистів — тріо «Мілада» та скрипальки Марини Вельгус. Почерпати багато історичних фактів та розповідей з уст виступаючих, а саме, директора музею історії міста Лілії Макаревич, краєнавця та історика Зої Вільчинської.

Нагадаємо нашим читачам, що музей буде працювати безкоштовно. Його можна буде відвідувати за попереднім записом, звернувшись до адміністрації вокзалу за наступними телефонами: 2-78-92; 5-22-62; 0937311641; 0977043902. Вхід — з привокзальної площі.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up