У Козятині вшанували подвиг партизанів і підпільників Другої світової війни

У Козятині вшанували подвиг партизанів і підпільників Другої світової війни

З нагоди Дня партизанської слави у Козятині відбулось урочисте покладання до пам’ятних місць, пов’язаних із підпіллям та партизанським рухом у Козятині: пам’ятника на місці страчених героїв-підпільників членів антифашистського угрупування «Залізничник» Івана Сербіна та Григорія Кондрацького і до меморіалу розстріляним німецькими окупантами у Талимонівському яру.

Біля стели на Талимонівці відбувся і пам’ятний мітинг-реквієм, у якому взяли участь представники міської ради, голова та учасники Козятинської міської ветеранської організації, а також спеціально запрошені почесні гості – представники Ружинської селищної та Погребищенської міської територіальних громад. Мешканці цих сусідніх із Козятином громад 80 років тому, під час окупації Козятина фашистами, знайшли у Талимонівському яру свій останній прихисток. Загалом, земля Козятинського Бабиного яру, як називають Талимонівський яр історики та краєзнавці, стала місцем захоронення понад 9 тисяч розстріляних жертв: військовополонених, партизанів, підпільників та мирного населення.

— Наразі у Козятинській громаді в живих – жодного учасника партизанського чи підпільного руху. Однак, пам’ять про усіх, хто, не шкодуючи власного життя, постійно наражаючись на смертельну небезпеку, вносив свій вклад у перемогу над фашизмом, живе у наших серцях. Пам’ять героїв партизанського руху, усіх, хто боровся за визволення України від фашистської окупації, присутні на мітингу вшанували хвилиною мовчання, — йдеться на сайті міської ТГ

Відео дня

Молитву за загиблими разом відслужили представники усіх релігійних конфесій, що служать у Козятині: благочинний Козятинського благочиння, настоятель Храму Пророка Святого Іллі православної Церкви України, митрофорний протоієрей отець Роман Масира; настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці Православної Церкви України протоієрей Василь Влізло; настоятель громади Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви отець Антон Борис; настоятель римо-католицької громади Пресвятої Діви Марії Доброї Ради отець Валерій Добровольський, настоятель храму Почаївської Божої матері протоієрей Анатолій Волохатий.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач78

    яка це, цікаво, фашистська окупація України наснилась міській ТГ? щось не дуже пригадую, щоб території сучасної України були захоплені італійськими військами.

keyboard_arrow_up