У Козятині за порушення правил благоустрою містяни платитимуть штрафи

У Козятині за порушення правил благоустрою містяни платитимуть штрафи

На 15 сесії міської ради 6 скликання депутати затвердили Правила благоустрою та утримання територій міста Козятина.

За порушення норм наступає відповідальність, згідно ст. 42 та ст. 19 Закону України «Про благоустрій населених пунктів»; ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».

А саме на сайті міської ради йдеться:

  • мешканці приватного сектору зобов'язані утримувати територію навколо свого будинку у належному стані. Наявність біля двору будматеріалів, піску, гравію чи дров вважається порушенням правил благоустрою.
  • кожний проживаючий у багатоквартирному будинку чи у приватному господарстві повинен укласти договір на послугу вивезення твердих побутових відходів з комунальним підприємством «Чисте місто» Козятинської міської ради. (Спеціалістами управління ЖКГ проводяться рейди по вулицям міста і вже виписано 44 попереджувальних приписи мешканцям, які не уклали договори, а також складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення)
  • Мешканцям багатоквартирних будинків, ОСББ на прибудинковій території забороняється утворювати звалища сміття. 
  • Керівники підприємств, організацій, установ всіх форма власності, медичних та навчальних закладів, фізичні особи, приватні підприємці, власники споруд, торгівельно-побутового призначення, підприємств громадського харчування, які розташовані та території міста, зобов’язані:
  1. підтримувати чистоту і порядок на вулицях міста та земельних ділянках, наданих їм у користування або власність, а також на закріплених територіях.
  2. заключати договори з комунальною службою міста на вивіз твердих побутових відходів із своїх територій і приміщень.
  • Власники, користувачі та керівники торговельно-побутових об’єктів та підприємств громадського харчування всіх форм власності зобов’язані:
  1. на територіях, які прилягають до їхніх об’єктів магазинів, кіосків, павільйонів, інших приміщень на відстані 5 м від зовнішньої сторони об’єкту підтримувати чистоту протягом всього дня і здійснювати очищення від сміття, бруду після закінчення роботи.
  2. біля кожної споруди торгівельно-побутового призначення та підприємств громадського харчування встановити урни для збору сміття біля виходів з приміщень. Урни повинні утримуватись справними, очищеними щоденно.
  • біля кожної споруди торгівельно-побутового призначення та підприємств громадського харчування влаштовувати біля головного входу покращене покриття. Площу та вид покриття погодити із головним архітектором міста та відповідальними службами.

Сам факт складеного протоколу за ст. 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільнить фізичну чи юридичну особу від виконання робіт з ліквідації проявів та наслідків порушення.

— Звичайно, що інформація про підвищення вимог до дотримання Правил благоустрою не повинна нікого засмучувати чи лякати, вона має лише просвітницьке та профілактичне значення. Адже ніколи не буває зайвим нагадати про те, що шлях до культури, благоустрою міста Козятина належить пройти саме нам його мешканцям, — йжеться у повідомленні

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пузырек

    Круто, а ще б краще почали б штрафувати тих містян, які парканом захопили тротуари або узбіччя :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up