У Козятині згадали героїв – захисників України

У Козятині згадали героїв – захисників України

Завтра, 29 серпня – День пам'яті захисників України. День приурочений пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Сьогодні, 28 серпня, у Козятині відбувся мітинг- реквієм.

Почалися урочистості з покладання квітів до пам’ятного знаку керівниками міста, району та небайдужими громадянами, яких зібрались на мітинг близько сотні. Потім представники духовенства УГКЦ проспівали молитву. Виступили Мама героя АТОвця Інна Наумова та заступник голови асоціації воїнів АТОвців Олексій Каратєєв. Їм було надано право приспустити державний прапор України.

Нагадаємо, у серпні 2014 року розгорнулися бої за прикордонний Іловайськ. Українські силовики які, в основному складалися з добровольчих батальйонів, заволоділи частиною міста. Це не входило в плани путінської Росії і в тил українського угруповання вдарили підрозділами регулярної російської армії. Станом на 23-24 серпня українські військові опинилися в котлі.

Відео дня

У ніч з 28-29 серпня Путін звернувся до «зелених чоловічків» щоб ті відкрили гуманітарний коридор для українських добровольчих батальйонів, що опинилися в оточенні. Ранком 29 серпня українські військові в так званому гуманітарному коридорі були розстріляні російськими військами. Це був день найбільших втрат українського війська. З цього дня українська армія втратила ініціативу і від наступу перейшладо оборони. В Україні цей день назвали Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up