У Козятинську ЦРЛ приїхала делегація посадовців. Що вони тут робили?

У Козятинську ЦРЛ приїхала делегація посадовців. Що вони тут робили?
  • В середу, 29 червня, починаючи з 9 годин ранку біля приймального відділення ЦРЛ почали з'їжджатися посадовці всіх рівнів.
  • В Козятині зустрілися депутати Верховної Ради України, високопосадовці Національної служби здоров’я та голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Зустрічали високих гостей з району, області та столиці міський голова Тетяна Єрмолаєва, її заступник по соцзахисту Костянтин Марченко та керівництво ЦРЛ. Першими гостями міста залізничників стали посадовці з району на чолі з народним депутатом Петром Юрчишиним. Серед команди народного депутата був депутат обласної ради та очільник лікарні Хмільника Олександр Кравчук. Потім під’їхав автівкою у формі хакі губернатор області Сергій Борзов. В його команді серед знайомих нам людей був Олександр Пузир.  Ще трохи пізніше всі гості нашого міста були у ролі зустрічаючих. Під’їхала автівка голови комітету з питань здоров’я Михайла Радуцького та очільниці Національної служби здоров’я Наталія Гусак.

Ми поцікавились у директора ЦРЛ Оксани Забазнової чим викликав таку цікавість з боку посадовців Києва, області та району медичний заклад нашого міста.

Відео дня

.— Це було виїзне засідання, де члени Комітету відвідали ряд медичних установ Вінницької області, куди й входить КНП «Козятинська центральна районна лікарня». Крім нашої лікарні вони відвідали КНП «Вінницьку обласну клінічну лікарню ім. М.І.Пирогова», також вони ознайомилися з роботою Комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Що стосується Козятинської лікарні, то ми отримали від представників Комітету кілька зауважень рекомендаційного характеру, —  сказала очільниця ЦРЛ.

В Козятині представники комітету відвідали оновлене приймальне відділення на якому ще ведуться ремонтні роботи, але працює воно майже з середини минулого року. Відвідали дитяче, пологове та відділення інтенсивної терапії. В цілому Голова Комітету побаченим був задоволений. Ще його цікавило, як ЦРЛ укомплектована спеціалістами високого рівня. На це питання йому відповіла міський голова Тетяна Єрмолаєва. Вона сказала, що дефіцит з висококласними медичними працівниками є тільки на рівні громади. Михайло Радуцький мав бажання допомогти нашій громаді з медперсоналом  та коли дізнався, що міська рада не може таких спеціалістів забезпечити власним житлом, це питання на даному етапі залишилось без змін. 

Очільниця Національної служби здоров’я України Наталія Гусак зауважила, що спілкуючись з персоналом лікарні вона відмітила високий фаховий рівень медичного персоналу лікарні. Керівникам лікарні посадовець радила, щоб вони спілкувалися з своїми працівниками, адже вони мають знати, яку суму кожен з працівників приносить. За таких умов медпрацівник буде мати мотивацію ще краще працювати.

— У вас гарна первинка і реабілітація, подивіться по маршрутах міграції пацієнтів. У вас все добре, а клієнти кудись діваються, — казала вона.

Ще столична гостя торкнулася програми «Безкоштовні ліки»: «Я, спілкуючись з клієнтами аптек, помітила, що у рецептах виписані платні ліки, які можна отримати за програмою «Безкоштовні ліки» можна отримувати безкоштовно.»

Коли очільниця Національної служби здоров’я спілкувалася з пересічними громадянами, до неї підійшов правозахисник Володимир Цимбалюк і запитав, чи можна задати питання від народу.

— Не тільки можна, а навіть треба, — сказав народний депутат Петро Юрчишин. 

— Тоді скажіть мені, як можна пройти реабілітацію воїну, який отримав важке поранення та повернувся з зони бойових дій додому і протягом тривалого часу не може пройти реабілітацію у нашому реабілітаційному відділенні.

 — Завтра їдьте у Хмільник і захисник України пройде реабілітацію безкоштовно. Записуй телефон мій і керівника нашого санаторію у Хмільнику, будемо тримати зв’язок. Нехай лікується воїн. Бійців ЗСУ у нашому санаторію вже пролікувалися на 50 мільйонів гривень, — сказав народний депутат.

Ще до Петра Юрчишина було питання від мешканки міста Людмили. Вона запитала чому в ЦРЛ останнім часом змінилося стільки керівників і що буде з лікарнею. 

.— Все буде добре. На сьогоднішній день в лікарні є повне порозуміння. Є медичний директор, який має великий медичний досвід. Я не найду таку людину, що сказала мені, що Надія Станіславчук на посаду медичного директора не підходить. Це добрий фахівець і я поручився за неї. Ми й для того зібралися в Козятині, щоб лікарня працювала, а клієнти лікарні могли отримати пакет якісної медичної допомоги. І це питання № 1, — зауважив Петро Юрчишин. 

Був серед гостей і колишній керівник ЦРЛ, який починав будівництво оновленого приймального відділення Олександр Кравчук. Попросили його поділився своїми враженнями від поїздки в Козятин. 

— Я в Козятині в статусі депутата обласної ради. Якщо так можна сказати. ми з Петром Юрчишиним в Козятині ще й по іншій місії. Привезли передачу військом ЗСУ, — каже Олександр Кравчук. 

Поспілкувавшись з громадою посадовці комітету поїхали у Вінниці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Oksana Kolomiyets

    дивились як можна роздерибанити😡🤦
  • Влад

    Наша лікарня існуе тільки для того щоб в ній проходити мед огляд це все на що здатні наші чудові лікарі!!! Бажаю всім міцного здоровья!!!
  • Света Караольщук Мельник

    Ще б так зарплату медикам платили,як показуху робите.Бачили ми, цю систему з середини 😛
  • Инга Мельничук

    Одна показуха (((

keyboard_arrow_up