У Махаринцях пайовики прогнали рейдерів

У Махаринцях пайовики прогнали рейдерів
  • За своє. Близько сотні селян вийшли у середу, 15 липня, на поле, щоб захистити свій урожай від чужинців, які взялися «охороняти» їхні паї. Селяни кажуть: «Ми будемо стояти вдень і вночі, поки з полів комбайни не зберуть останній колосок»

 

Сергій Бенедичук, повернувшись з АТО, створив підприємство ТОВ «Санагросід» у селі Махаринці. У компаньйони взяв Михайла Лисяного, Віталія Іванова та Івана Патратія.  Цього року компаньйони, не розрахувавшись з пайовиками, надумали свою частку фірми комусь подарувати. У Козятині охочих на дармовщину не знайшлося, зате такі знайшлися в Миколаєві. Всі троє передали свої частки 22-річному Станіславу Войцеховському, сину директора ФГ «Родимівка» Миколи Войцеховського з села Братське Миколаївської області. 

Після того, як Бенедичук засіявся, з Миколаєва приїхали гінці, щоб «купити пайовиків». Але їхня поїздка тоді не вдалася. Одна пайовичка підписала документ, але потім схаменулася і написала заяву в поліцію. І ось непрохані гості знову завітали на Козятинщину.

Відео дня

Для початку вони на поле Бенедичука поставили свою охорону. Паралельно, за словами Раїси Швець та інших селян, пропонували пайовикам за входження в їхню фірму по 10 тисяч гривень. Самі ж гості з Миколаєва заявили, що поле вони самі засівали. Але навіть не знали, коли саме була посівна. Зате на це вказав Сергій Бенедичук – пшеницю посіяли 11 листопада. Він у поліції надав всі документи на пшеничний лан в 34 гектари і повідомив, що 15 липня заганяє техніку для збирання врожаю на поле.

►Люди готові стояти поки не буде обмолочений останній колосок

Сергій знав, що самому з рейдерами йому не справитися, тому залучився підтримкою самих пайовиків, які за своє будуть стояти горою. Серед них, до речі, чимало його друзів атовців. Ось так, більше сотні людей разом з польоваю технікою пішли на збирання урожаю. Коли комбайн не пройшов ще повного кола по полю, у поліцію зателефонував один з рейдерів і повідомив, що його працівника якісь невідомі не пускають на поле, його власність.

►Люди перегородили дорогу рейдерам

У супроводі поліції гості з Миколаєва майже приїхали на поле. Майже, тому що селяни, які вийшли боронити свій хліб, перекрили приїжджим гастролерам дорогу.

Ініціативу взяв у свої руки начальник поліції Роман Андрущак. Він з Сергієм Бенедичуком з’ясовували, кому належать земельні ділянки. 

Тим часом люди казали правоохоронцям: «Заберіть приїжджих, ми їх не знаємо. Ми з Бенедичуком сіяли, з ним і урожай будемо збирати». 

Поліцейські допитали адвокатів Бенедичука, розвернули гастролерів і ті під вигуки: «Ганьба!» з поля поїхали. Поїхали й наряди поліції, залишивши один екіпаж для забезпечення громадського порядку.

Селяни скандували: «Ура! Ми прогнали рейдерів!” Полем продовжував ходити комбайн Бенедичука. І в черзі за зерном стояли КамАЗи.

Сергій Бенедичук дякує людям за підтримку

►Пайовики прогнали рейдерів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up