У Махнівці три дні горів смітник, а голова каже людям: «Як ви дістали!»

У Махнівці три дні горів смітник, а голова каже людям: «Як ви дістали!»
Махнівчани дихають смаженими копитами і кіптявою від гуми

На гарячу лінію газети «RIA -Козятин» надійшло повідомлення від мешканки Махнівки. Жінка розказала, що у їхньому селі мисливці за металами підпалили на смітнику автомобільну гуму. Кіптява заполонила околицю Махнівки. Від спеки немає чим дихати, а їдкий дим стає нестерпним.

Це повідомлення не мало бути предметом розголосу. Не за кожен підпал потрібно в газеті писати.  Ми вирішили, що достатьньо буде зателефонувати в Махнівку і там організують виїзд пожежної машини і кіптява припиниться. Тільки як виявилось пізніше, махнівецькі керманичі з гасінням сміттєзвалища не поспішали. Воно розгорялося, переходило в тліюче і знов розгорялося три дні. А коли клуби чорного диму селянам знов нагадали, що горять гумові колеса, вони ще раз зателефонували нам. Ми порадили співрозмовниці зателефонувати очільнику села. Жінка так і зробила. Тільки після їхнього діалогу вона знов зателефонувала до редакції і крізь сльози передала образливі слова, які почула від  сільського голови. 

Ми не стали телефонувати Павлу Кузьмінському, тому що він сам говорить, коли йде конструктивна критика, то вона завжди на користь. А ще ми знаємо його як порядну і стриману людину. Тільки як би воно там не було, але доводити до сліз жінку, яка не хоче декілька днів у спекотну погоду дихати смородом від спаленої гуми, копит корів, пластмаси, не варто. Громада має право ставити чиновнику незручні запитання. Чиновник у свою чергу повинен сприймати скаргу як належне і вжити необхідних заходів. 

Відео дня

Ми звернулися в Козятинську райдержадміністрацію. Секретар держустанови зателефонувала у Махнівку. Там повідомили, що смітник вже гасить сільська  пожежна машина і одна одиниця техніки з Козятина. Можуть, коли хочуть. От тільки навіщо було чекати три дні, щоб загасити сміттєзвалище?

Читайте ще:

Навчання рятувальників: ДТП зі шкільним автобусом. Постраждало 8 людей
 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вова Полічков

    Павла душа у помислах одних- як випити із льодом віскі у Жасміні

    А тіло його так, присутнє в кабінеті для підпису великих премій

    Щоб знову загубитись десь глибоко у кишені

    та дочекатись виборів до ради і разом з тими хто вкрав собі та своїм дітям

    сидіти сиднем в кабінеті та думати про премії та віскі з льодом

    А на дверах владного кабінету  кабінету зробити напис-

    чого мене ви дістаєте? Самі обрали то і терпіть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up