У Махнівці від електроструму загинула корова. Можливо вона врятувала людське життя

У Махнівці від електроструму загинула корова. Можливо вона врятувала людське життя
  • Минулого тижня нам стало відомо, що в Махнівці електричним струмом вдарило корову. Вона не дійшла з пасовиська додому якихось 300 метрів.
  • Ясна річ рогату красуню дорізали, а господар миньки залишився без годувальниці.
  • Тільки, як виявилось – корова коровою, а дроти електролінії падали майже щоденно

У Махнівці де стався випадок, ми побували в понеділок, 7 вересня. У селі саме гаряча пора збору врожаю. Застати когось  вдома зі свідків тих подій було складно. Та й, як виявилось, свідків не було. Зате багато чого люди розповіли про злощасні електролінії.

— Донька сусідки має звичку при ходьбі перебирати руками паркан, на якому недавно повис дріт. Це вже було після випадку з коровою. Я стояла, щоби забрати свою корову з пасовиська та почула якийсь хрускіт над головою. Тільки я відскочила й побачила позаду себе обірваний електричний провід. – розповідає пані Тетяна. – Я зателефонувала до РЕМу. Енергетики приїхали обірваний дріт з’єднали, обрізали сусідам горіха тай поїхали.

Відео дня

—Таня, можете розповісти як корова потрапила під електричний струм?. 

— Цього епізоду мабуть ніхто не бачив. Корова йшла з пасовиська додому, й не дійшла. Чи вона на лежачий дріт під напругою наступила чи електропровід на неї впав, ніхто не бачив. Першим лежачу корову побачив її господар, 15-річний підліток. Кажуть, він доторкнувся до неї і його також вразило електричним струмом. Хлопець два дні пролежав у лікарні. Після випадку з дитиною, енергетики зрізали дерев’яний стовп, дроти трохи натягнули, й під’єднали до залізобетонної опори. – продовжує свою розповідь Тетяна. – Ми поцікавились в електриків, як бути з коровою, від кого вимагати компенсацію? «Так корова йшла з поля і впала. Ми вам стовпа замінили» – сказали вони. А я кажу: «Ми вас не стовпа просили міняти, а замінити віджившу своє електролінію.»Тільки на мою репліку енергетики вже промовчали.

Висловив свою точку зору щодо електромережі на вулиці Василя Кулака, де часто перегорають електричні дроти, сільський голова Махнівки Павло Кузьмінський.

– З цього приводу я звернувся з листом в Обленерго. Електролінію там треба замінити, тому що й до біди недалеко. Чекаємо відповіді, – каже пан Кузьмінський.

Користуючись нагодою, що ми знаходились у кабінеті  сільського голови, не могли не запитати в нього про скважину і водогін Махнівка -Медведівка

— Ми його будували 4 роки, – каже голова села. – Проектна вартість близько мільйона 300 тисяч гривень. Уся складність проекту полягає в дозволах на будівництво. Складно дозволи отримувати, але ми їх отримали. Маємо чисту воду в Махнівці по ціні 23.60 правда без водовідведення. 

— І останнє запитання: Павле Вікторовичу, скажіть якби ви були керівником  Козятина ви будували б скважини?

— З водою зараз скрізь проблема і її треба вирішувати. Головне розпочати будівництво. Коли буде початок робіт буде і завершення будівництва. У Козятині також будував би тому, що якісна вода — це проблема №1.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up