У Махнівці відкрили пам'ятний знак на місці закатованих євреїв (відео)

У Махнівці відкрили пам'ятний знак на місці закатованих євреїв (відео)
  • 10 грудня в Махнівці відкрили пам’ятний знак на місці закатованих євреїв німецьким нацистами в часи Другої світової війни

— Близько мільйона українських євреїв були вбиті нацистами у роки Другої світової війни. Символами Голокосту в Україні для мільйонів людей і усередині країни, і поза її межами став Бабин Яр у Києві. Фактично в кожному районному центрі, у кожному великому селищі є своє кладовище розстріляних невинних як і тих, що в «Бабиному Ярі». Одне із таких селищ є наше с. Махнівка Козятинського району, — пишуть на сайті козятинської РДА

Відео дня

У відкритті монументу взяли участь представники районної ради, сільський голова та громада села, представники обласних, всеукраїнських і міжнародних єврейських організацій. Під час урочистостей як іноземні, так і українські промовці наголошували на необхідності пам’яті жахливих подій минулого задля недопущення їх повторення в майбутньому та збереження миру, спокою, толерантності, гуманності і людяності в усьому світі. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Альоша Капніст

    Перед виборами кругом встигає Паша Цуркан добре піджимає!Видно медом помазана в нього посада!Согодні в Медведівці клявся людям шо буде все робити тільки виберіть ше раз  Сват -Шкрабій поклявся людям шо з больних не буде брати хабарів А перед цим поставив пару фонарів у Садовому за двоє суток Закрутився перед виборами потім знову у сплячку! Хитьор прохіндєй!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up