У МОЗ розповіли про послаблення карантину: запустять залізницю, відкриють басейни

У МОЗ розповіли про послаблення карантину: запустять залізницю, відкриють басейни
  • За умови сприятливої епідеміологічної ситуації з 1 червня в Україні планується третій етап послаблення карантину.
     

З 1 червня можуть бути такі ослаблення:

  • відкриття басейнів і спортзалів;
  • відвідування освітніх занять у групах не більше ніж 10 людей, наприклад, розпочнуть роботу автошколи;
  • запуск залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом.

 

Раніше ми повідомляли, коли відновить свою роботу залізничний транспорт та чи здорожчають квитки після карантину?

Про такі послаблення під час брифінгу повідомив заступник очільника МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.  «Щодо басейнів і спортзалів найближчим часом, буквально сьогодні-завтра, на сайті МОЗ будуть розміщені рекомендації щодо протиепідемічних норм, які повинні бути забезпечені у разі, коли власники вирішать відкрити спортзал або басейн», — додав Ляшко.

Відео дня

Він також зазначив, що раніше МОЗ не розглядало можливості відкриття басейнів на третьому етапі послаблення карантину, однак нові дані щодо можливості поширення збудника коронавірусу через воду дозволили переглянути таке рішення.
Повноцінна робота ресторанів і закладів громадського харчування можлива з 10 червня. МОЗ із розумінням ставиться до підприємців, але епідеміологічна ситуація не дозволяє зробити це раніше. Відкриття дитячих таборів можливе на останньому етапі виходу з карантину, щоб ризик коронавірусної інфекції був максимально низький.

Такі результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 26 травня. МОЗ заздалегідь надасть рекомендації щодо умов відкриття та діяльності цих дитячих закладів.

Нагадаємо, з 22 травня до 22 червня в Україні діє так званий «адаптивний» (локальний) карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах, обмежувальні заходи буде посилено саме там, а не по всій країні
 

На Козятинщині 13 випадок коронавірусу
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up