У нас найнижчий показник. Радіаційний фон області не загрожує здоров’ю мешканців

У нас найнижчий показник. Радіаційний фон області не загрожує здоров’ю мешканців
  • Фахівці Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб та відокремлених структурних підрозділів в районах області щоденно здійснюють моніторинг радіаційного фону в регіоні.
  • Повідомляють — наразі перевищень природного радіаційного фону не зафіксовано, а показники відповідають фоновим рівням, що характерні для нашої місцевості.

Так, станом на 29 серпня 2022 року показник становить від 0.11 мкЗв/год до 0.19 мкЗв/год. Отже - ситуація щодо радіаційного фону на Вінниччині залишається без змін та не несе загрози мешканцям області. Перевищень природного радіаційного фону не зафіксовано, а показники відповідають фоновим рівням, що характерні для нашої місцевості.

Про це повідомляє «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

— Варто наголосити, що групи радіаційного спостереження і дозиметричного контролю, а також дезінфекційні бригади завжди готові взяти участь у проведенні відповідних лабораторних та інструментальних досліджень за зверненням територіальних органів ДСНС та військо-цивільних адміністрацій. Також фахівці вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб активно комунікують з населенням щодо правил дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, — йдеться у повідомленні

Відео дня

Станом на 9.00 29 серпня радіаційний гамма-фон становить:

  •  Вінниця (вул.Івана Богуна,127) - 17 мкР/год,
  • Білопілля - 13 мкР/год,
  •  Хмільник - 12 мкР/год,
  •  Липовець - 13 мкР/год,
  •  Жмеринка - 14 мкР/год,
  • Гайсин  - 13 мкР/год,
  • Могилів-Подільський - 13 мкР/год.

Нагадаємо, Оксана Скоробогач — завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» телеканалу «Вінниччина» розповідала про  радіаційний фон Вінниччини.  

Поточна радіаційна ситуація в Україні на онлайн-мапі екологічного проекту SaveEcoBot (1 мкР/год=8,77 нЗв/год)

Читайте також:

Обережно, сказ: у нашому районі збільшилась кількість звернень внаслідок укусів тварин

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up