«У нас ще ніколи, навіть взимку, не було такої кількості пневмоній»

«У нас ще ніколи, навіть взимку, не було такої кількості пневмоній»
  • Яка ситуація із захворюваністю на КОВІД в Козятині та районі та які школи району нині на самоізоляції, а які уже повернулися до нормальної роботи. Про це говорили сьогодні, 14 вересня, у Козятинській райраді під час засідання техногенної комісії.

Як повідомив на засіданні техногенної комісії Козятинської районної ради завідувач Міськрайонного відділу лабораторних досліджень Леонід Ящук за вихідні дні на Козятинщині захворіло ще 10 осіб: троє мешканців міста і сім людей з району. Хворіють переважно працюючі люди різних професій та діти в школах. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

– На сьогодні,  –  каже Леонід Олександрович, – із початку епідемії зафіксовано 162 випадки зараження людей коронавірусною інфекцією, 4 особи померли. Це двоє мешканців міста та  Гурівець і Збаража.  Є тенденція захворюваності на коронавірус. У сільських населених пунктах, якщо брати динаміку два тижні назад, було 24 випадки за тиждень. Наступного тижня – 28 випадків, за минулий тиждень 34 випадки.

Що стосується діагностування. Медична служба працює своєчасно. Хочу зазначити, що в нас значно зросла кількість захворювання на пневмонію. У нас ще ніколи, навіть взимку, не було такої кількості пневмоній.

– Контактних ми не маємо змоги обстежувати в повному обсязі. – продовжує Леонід Олександрович. – Обласна лабораторія перевантажена. А обстеження на антитіла може бути обстежений тільки на 14 день після контакту. Сьогодні проводимо дезінфекцію в працівника прокуратури.

За словами Леоніда Ящука, причиною збільшення кількості хворих є нехтування карантинних правил. Зокрема люди не носять маски та не дотримуються безпечної дистанції. 

– Люди розслабились. Йде виборча кампанія, деякі особи запускають фейки щодо носіння масок, стверджуючи, що ніякого коронавірусу немає. Люди дезорієнтовані в цьому плані, – каже Леонід Ящук. – А щодо контактів дітей – вони однакові що по місту, що по району. Хворіють діти і шкільні працівники.

Яка ситуація по школах району доповіла керівник районної освіти Аліна Діденко

— На сьогоднішній день у нас на самоізоляції 11 клас Махнівської школи. У Миколаївці і Пляховій діти повернулися із самоізоляції до навчання. У Махнівці ще хворіє працівник школи, є багато контактних осіб, які сьогодні визначаються. Поки що навчаємось, – сказала вона

Також керівник районної освіти сказала, що засобів захисту для учнів і працівників освіти було як мінімум на два тижні.  

– Тепер, коли ми сьогодні отримали посилку в «Новій пошті», засобів захисту в районній освіті вистачить більше як на місяць. Дитячі контакти такі як дитячі «обнімашки» ми не в силах заборонити, – підсумувала Аліна Діденко.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Елена Шиян

    Всі обговорюють,а я в телефоні
  • Л.Шевчук

    Звернув увагу на те, що усі (окрім фарбованих жінок), сидячі за столом сиві- сиві. Не пускають молодь до влади, от вона і дремнула світ за очі, подалі від цих пенсіонерів-шахраїв-злодіїв-об\басів.

    Леонід Ящук reply Л.Шевчук

    Якщо у Вас медична освіта і є диплом лікаря -епідеміолога я  з великим задоволення уступлю Вам місце, щоби Ви покерували.....

    Л.Шевчук reply Леонід Ящук

    Ваша "уступка Вашого місця" не має жодного правого значення, Ви юридично не здатні кого-небудь призначити на своє місце. Так що переводити стрілки на особостості, вішати локшину на вуха, включати " нерозуміючого" будете разом з мафіком і діденчихою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up