У нашому районі фельдшерка приторговувала метадоном

У нашому районі фельдшерка приторговувала метадоном

На Хмільниччині фельдшерка замісної підтримувальної терапії наркологічного відділення лікарні продавала таблетки метадону через наркозалежного посередника. За це їй загрожує до 5 років вʼязниці, повідомляють на сайті ГУ НП області.

У середу, 1 вересня працівники кримінальної поліції обласного главку спільно з колегами одного з районних відділів поліції та управління боротьби з наркозлочинністю задокументували злочинну діяльність фельдшерки  замісної підтримувальної терапії наркологічного відділення лікарні, яка через наркозалежного посередника продавала таблетки метадону. Чоловік, який перебував на метадоновій програмі лікування, отримував від медичної працівниці таблетки та перепродував їх іншим наркозалежним.  

Кілька місяців оперативники документували злочинну діяльність підозрюваної та її 43-річного спільника. Від продажу забороненого у вільному обігу лікарського препарату правопорушниця заробляла щодня від 4000 до 6000 гривень. 

Відео дня

За словами начальника Хмільницького районного відділу  поліції Валерія Романюка, під час проведення санкціонованого обшуку в робочому кабінеті підозрюваної слідчі вилучили дозвільні документи на видачу нарковмісних лікарських засобів та гроші, принесені посередником © 43-річного подільника раніше судимого за наркозлочини оперативники затримали під час чергового збуту наркотичного препарату. Йому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), за що передбачено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Він поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання поліцейські вилучили таблетки метадону.  

— У діях медичної працівниці  вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 320 ККУ (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), за що передбачено до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури., — йдеться на офіційному сайті Національної поліції у Вінницькій області

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up