У парку ремонтують пішохідні доріжки

У парку ремонтують пішохідні доріжки
  • Часи, коли проходячи через міський сквер, відчували, що наші ноги вгрузали в багнюку, зовсім скоро відійдуть у небуття.
  • Нарешті в парку взялися облаштовувати алеї.
  • Зруйноване покриття мінятимуть на новесеньку бруківку

Парк у Козятині настільки крихітний, що гості, які приїжджають до нашого міста, дивуються, як така маленька територія взагалі може називатися парком. Та попри це довести його до ладу не можуть вже багато років. Чи змінилося щось у міському сквері за останні двадцять років, окрім того, що його перейменували і розбили бюст Пушкіна - запитаєте ви. Однозначно так. Там оновили один із дитячих майданчиків зі штучним покриттям. Буквально минулого року там облаштували спортивний майданчик в рамках всеукраїнської програми «Активні парки». І все було б нічого, якби ще й вирішили одну з головних проблем нашого скверу - розбиті доріжки.

Коли восени йде дощ чи тане сніг навесні, через міський сквер краще не ходити, бо ноги потонуть у багнюці. Територія біля клітки перетворюється у суцільне непролазне болото. Усе через те, що покриття більшості доріжок в нашому сквері практично відсутнє, а там, де асфальт ще трохи залишився, великі вирви, в яких збираються калюжі.

Робити алеї в парку почали ще за головування покійного Михайла Висоцького. Саме він у 2007-2008 роках взявся за реконструкцію міського скверу. Тоді в парку і забрали радянський недіючий фонтан, і поставили нові гойдалки, і взялися викладати доріжки бруківкою. Облаштовувати почали, але до логічного завершення справа не дійшла. Зробили лише дві центральні алеї, які йдуть до пам'ятника Пушкіну, від якого до нашого часу залишився один лиш постамент, який вже став розсипатися, і територію навколо самого монумента. На цьому все, решту пішохідних доріжок до цього часу не зачіпали.

Відео дня

Нарешті крига скресла - у неділю, 6 листопада, у парку висипали гору піску та щебеню. Стало зрозуміло, що будуть проводити ремонтні роботи. Виявилося, що ремонтуватимуть саме алеї.

«У рамках виконання програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на території Козятинської територіальної громади на 2022-2024 роки комунальним підприємством «Чисте місто» виконуються роботи з відновлення пішохідних доріжок міського скверу. Заплановано замінити бордюри, основу та покриття трьох доріжок загальною площею 350 квадратних метрів. Замість старого та зруйнованого асфальтобетонного покриття буде влаштовано нове покриття із тротуарної плитки», - написали на сторінці Козятинської міської ТГ у Фейсбук.

За даними електронної системи державних закупівель Prozorro, загалом ремонт алей коштуватиме нашому бюджету 260,3 тисячі гривень. Тротуарну плитку трьох кольорів (сіру, жовту і чорну) придбали за 92,4 тисячі, самі роботи коштують 126,3 тисячі. Їх замовили козятинській фірмі «Брік».

Сподіваємося, алеї встигнуть зробити до того часу, поки не почнеться зима. Бо за тиждень бруківкою облаштували поки що тільки одну доріжку, та й ту не до кінця, а поремонтувати їх мають три, як писали в дописі міської ради. Якою буде якість цього ремонту і чи протримається бруківка довго - побачимо згодом. Головне, щоб не було так, як з капітальним ремонтом вулиці Куликівського, коли асфальт почав сипатися фактично відразу після того, як його поклали.

 

Читайте також:

У Козятинській громаді шукають спонсорів та меценатів, щоб облаштувати спортивні зали для дітей

Без даху і скла, а деякі вціліли: як виглядають прозорі зупинки у Козятині

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Oleksandr Petrov

    Потрібно кудись же гроші списати. А весною воно все розвалиться і як завжди спихнуть на погоду. Так як на Степана Бандери (Матросова) вже на ямковому ремонті знову утворюються ями і буде винною погода
  • Олег Слободяний

    Як завжди, коли вдарили морози. А рініше не можна було?
  • Працюю в УЗ

    Зарано почали, ще сніг не впав😁😁😁
  • Геннадий Ткачук

    Цікаво яка вартість цього гарного проекту .Невже така ж  в тричі завищена як і вартість спортивного майданчика в стилі сталінського ренесансу відкритого профспецками(«професіональними спеціалістками «)в тому році .А може совість появиться нарешті ?

keyboard_arrow_up