У парку зацвів каштан

У парку зацвів каштан
  • Природа не перестає дивувати — на календарі вже вересень, а на каштані, що росте біля входу у міський сквер, з’явився цвіт.

Зазвичай ці дерева квітнуть у травні, тож восени ми очікуємо побачити на гілках плоди у шипуватих зелених коробочках, та аж ніяк не білі суцвіття-свічки. І це попри те, що початок вересня доволі прохолодний — наприкінці минулого тижня температура повітря різко впала і почалися дощі.

Перші квіти розпустилися на цьому дереві ще в останні дні серпня. Зараз каштан вже рясно уквітчаний суцвіттями, чим привертає до себе увагу багатьох козятинчан. Люди, які проходять повз, зупиняються, щоб зробити фото. Дехто просто знімає цвіт каштану, дехто робить селфі на його фоні.

Парк — не єдине місце у Козятині, де цьогоріч вдруге зацвів каштан. Днями наші журналісти помітили це саме явище на деревах, що ростуть вздовж вулиці Довженка.

Відео дня

Додамо, що така дивина природи наразі спостерігається також у Полтаві, Рівному та Хмельницькому. Місцеві ЗМІ нещодавно повідомляли, що у цих містах теж серед вересня цвітуть каштани.

 

Читайте також:

Фото дня: місто після дощу та цвіт каштанів у вересні

Передав до музею монети, яким майже 2 тисячі років

Що зірки нам пророкують: гороскоп на 12-18 вересня 2022 року

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Valentina Shaidovska

    Це не парк у нас а якесь непорозуміння так як і центральна площа і влада взагалі не займається ні парком, ні площею головне латати кожного року асфальт, бо так вигідно.
  • Valentina Shaidovska

    А у нас частенько цвітуть каштани.
  • Янина Шишковская

    З таким мером нашому місту прийде
    Пиз...ць дуже швидко😡
  • Олег Петров

    Ви хоча би прибрали той сквер, одна срамота! Гидко і бридко дітей туда пускати. Ганьба вам можновладці!

keyboard_arrow_up