У паспортних столах не встигають за бажаючими

У паспортних столах не встигають за бажаючими

Про ситуацію із закордонними паспортами у Козятиському районі розповіли в Управлінні державної міграційної служби

— Зараз на Козятинщині спостерігається помітний спад ажіотажу щодо отримання біометричних закордонних паспортів, — повідомила газеті “RIA-Козятин” Олена Дубовська, яка зараз завідує Козятинським “паспортним столом”. — Закінчується сезон відпусток і майже всі, хто планував поїздки за кордон на відпочинок, отримали потрібні документи.

Більш детальну інформацію Олена Василівна надати боялася.

Тому ми звернулися до начальника Управління державної міграційної служби України у Вінницькій області Бориса Наливайка, в Козятинському районі в порівнянні з минулим роком спостерігається значне збільшення кількості замовлення закордонних паспортів та ID-карток.

Відео дня

— У 2016 році за травень видали 137 біометричних паспортів і 39 ID-карток, а у 2017 — 289 паспортів і 138 карток, — каже Борис Олександрович. — У червні 2016 біометричні паспорти отримали 13 6осіб, ID-картки — 42. А в 2017-му  за той же період видали 338 закордонних біометричних паспортів і 164 ID-картки.

За 2016 рік територіальні підрозділи Вінницької міграційної служби видали 57 тисяч паспортів. А за перше півріччя 2017 року отримали вже майже 50 тисяч заяв. Пік подачі прийшовся - очікувано - на місяць оголошення безвізового режиму України з Євросоюзом.

— Уже у травні значно збільшилась кількість звернень громадян. Якщо взяти і порівняти по Україні, то у минулому році у травні було приблизно 120 тисяч звернень громадян на оформлення закордонних паспортів, в цьому році у травні  - 360 тисяч. Але в червні ця кількість збільшилась до 400. Поки що тенденція зберігається, зокрема і у Вінниці дуже багато звернень. Ми готувалися до цього: у квітні встановили 20 додаткових станцій у всіх районних центрах, області та обласному підрозділі.

Борис Наливайко зазначив також, що оскільки із навалою заяв терпідрозділи впоратися не встигають, то є одне прохання до громадян: “Якщо немає нагальної потреби в оформленні закордонного паспорта, прошу зачекати до вересня-жовтня. У зв’язку із закінченням періоду відпусток, я прогнозую зменшення кількості бажаючих, і тоді процес оформлення проходитиме без зайвих незручностей”.

За словами пана Наливайка, приблизно з вересня чергу впорядковуватимуть територіальні підрозділи ДМС. Електронна черга буде поєднуватися із живою: це дозволить незареєстрованим громадянам подати документи на паспорт, у разі, коли хтось із зареєстрованих не з’явиться у паспортний стіл.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up