У під’їздах будинку Васьковського, 21 півроку немає освітлення

У під’їздах будинку Васьковського, 21 півроку немає освітлення
«Ми хочемо справедливості. По нашому будинку боргів немає. Ми не повинні ходити в темну пору доби сходовою кліткою з ліхтариком», – кажуть мешканці будинку
  • На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці вулиці Васьковського, будинку 21. Вони повідомили, що півроку тому працівники «Управляючої компанії» обрізали освітлення в під’їздах їхнього будинку. Шість місяців жильці будинку звертаються в «Управляючу компанію», а там розводять руками і обіцяють, що освітлення в під’їздах їхнього будинку підключать.

Коли ми приїхали за вказаною адресою, мешканці будинку, хто на ту пору був вдома, вийшли на такий собі схід будинку. Кожен з них не розуміє, чому і за що їм в під’їзді від’єднали дроти електричнонго струму.

— Ми минулого четверга мали телефонну розмову з головним інженером компанії. Він не пояснив, з якої причини нам освітлення в під’їздах вимкнули, але пообіцяв, що освітлення в під’їздах нашого будинку відновлять, – каже пані Людмила. – Минула п’ятниця, минули вихідні, а з «Управляючої компанії» так у нас нікого й не було.

Підключається до розмови пані Ірина.

Відео дня

— Ми думали, що коли прийде та «Управляюча компанія», візьмуть нас на баланс і буде краще, ніж було при «Відродженні». Тільки вийшло, що стало гірше. Не дарма кажуть, що хотіли як краще, а вийшло, як завжди. Ремонти нам ніхто не робить, це при тому, що ми сумлінно сплачуємо кошти за комунальні послуги, а ремонти робимо самі. Збираємося гуртом і вирішуємо, що нам потрібно зробити. Намітивши фронт робіт – збираємо гроші. Самі в будинку і біля нього фарбуємо, білимо стіни, миємо та фарбуємо перила міжповерхового майданчика. Буває, закладаємо асфальт і штукатуримо. Ми самі всі ремонти робимо, а нам замість «дякуємо» вимкнули світло і ніхто не пояснює, за які гріхи, – каже жінка.

Пані Анжела розповіла, що читала в газеті, як біля інших будинків, які стоять на балансі міської ради, підкошують прибудинкову територію.

– У нас ми самі косарі і ремонтники. Складається враження, що вимкнули нам освітлення, щоб ми впотьмах не бачили, де нам що білити, а що фарбувати. Звичайно, це жарт, а те, що нам без всяких пояснень вимкнули освітлення, які вже тут жарти? – каже жінка.

«Ми не хочемо, щоб «Управляюча компанія» нам робила ремонти. Як показує практика, у нас це краще виходить. Ми хочемо справедливості. По нашому будинку боргів немає. Ми не повинні ходити в темну пору доби сходовою кліткою з ліхтариком». –  таку спільну позицію на завершення нашої зустрічі висловили мешканці будинку Васьковського, 21.

Щоб прояснити ситуацію, з цього приводу ми звернулись в «Управляючу компанію». Там за номером 2–38–13 нам порекомендовали звернутися за номером 2–09–94. Тільки, на жаль, номер, за яким мали дати вичерпну відповідь, не подавав ознак життя в межах трьох викликів з інтервалами 10–15 хвилин кожен. 

З не офіційного коментаря, який ми отримали від працівника «Управляючої компанії» стало відомо, що струм в під’їзд багатоповерхівки обов’язково подадуть, але це буде тоді, коли компанія накопичить обігові кошти. Перезапуск системи енергопостачання обходиться підприємству більше, ніж у три тисячі гривень. Будинків таких багато, а коштів для перезапуску немає. Ми залишаємо за «Управляючою компанією» право дати в газеті офіційний коментар. А людям можна тільки поспівчувати. Одне збиткове підприємство ліквідували та замінили його на ще більш збиткове Тільки, чому заручниками ситуації опинилися мешканці будинку?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила

    По вул. Васьковського 21 вже включили світло у під'їзді, покосили навіть траву, підрізали кущів і підняли ціну за квартплату. Дякуємо.
  • Оксана Чучмин

    По ул .О Кошевого 40 тоже нет света в подъездах.
  • Людмила Савченко

    Васьковського 39,теж відрізали світло в під'іздах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up