У родинному колі на ювілеї Віри Дячук

У родинному колі на ювілеї Віри Дячук

Мати-героїня зустріла своє 80-річчя

На життєвому годиннику Віри Петрівни Дячук, що з села Верболози, 80. Цю значну дату трудівниця села відсвяткувала 7 жовтня в родинному колі. Чоловік старшої доньки іменинниці Василь, вітаючи тещу, не жартуючи сказав: “Я на ваші 80 прийшов, щоб на мої 80 також були!”

Народилася Віра Петрівна в 1938 році. У трирічному віці на її долю випало перше випробування. Війну з фашистською Німеччиною майже не пам’ятає. Пригадує тільки той період, коли не стало тата, який так і не повернувся додому з війни.

Відео дня

Наша героїня була матері помічницею. У 5 років, як переважна більшість сільських дітей, пасла гуси. Ще через два роки пробувала доїти корову. Будучи підлітком, могла перебратися в місто та набути професію. Але не наважилась, не захотіла — любила свій край і село.

У кінці п'ятдесятих зустріла своє перше і останнє кохання. У 60-му вийшла заміж. Разом з чоловіком Миколою виростили і виховали п’ятьох діток. У 1963 році з ланки пішла працювати на ферму дояркою. З часом, як майстра високих надоїв, Віру Дячук знали в районі і області. Як приїздило в село високе начальство, давали зрозуміти, що й в селі потрібно тоже рости, робити кар’єру. Тільки відповідала вона чиновникам так: “Моя кар’єра — виростити дітей”.

Не гналася вона ні за славою, ні за орденами. Не їхала вона ні на навчання, ні на курси підвищення кваліфікації. Мабуть тому теперішня ювілярка не має ні Зірки Героя, ні ордена Слави за роботу на фермі. За високі надої її преміювали, вручали цінні подарунки, вітали грамотами. А орден працівниця села від держави все-таки отримала за виховання п’ятьох дітей. Її нагородили орденом “Мати-героїня”.

Виросли її діти  і порозліталися з батьківського гнізда по всій Україні. Великій родині важко зібратися на якесь свято, але до матері на ювілей приїхали. Бачити всіх доньок, зятів, онуків та правнуків — велике щастя.

За святковим столом на адресу ювілярки лунали привітання і подяки матері. Іменинниця приготувала від себе для родини великий торт, аби почастувати всіх материнською здобою...

У житті Віри Петрівни ще має бути два ювілеї: зять Василь наказав жити до 100!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up