Ми перевірили: у садочок — без м’яких іграшок, але з антисептиками

Ми перевірили: у садочок — без м’яких іграшок, але з антисептиками
У дитсадках слідкують за гігієною рук вихованців. Дмитро зі старшої групи миє руки під наглядом виховательки Оксани Завальної
  • Відкрилися. Цього тижня козятинська малеча після чотиримісячного карантину переступила поріг дитячого садочка. Без батьків, пухнастих іграшок, але з температурним скринінгом, дотриманням дистанції та обробкою рук антисептиками. Розказуємо, як коронавірус змінив життя дошкільних закладів

У Козятині відновили роботу всі дитячі садочки. Цього моменту, мабуть, найбільше чекали батьки, які змушені були пристосовуватися до роботи та виховання одночасно. Та й дітлахи вже давно скучили за своїми друзями, вихователями, іграми в дружній компанії ровесників. Не вистачало дитячого сміху і працівникам садочків, які також не могли дочекатися веселого гомону малечі.

Перед тим, як відчинити двері, дитзаклади пройшли ретельну перевірку спецкомісії, до складу якої увійшли представники управління освіти та спорту міської ради, районного управління Держпродспоживслужби та районного сектору служби рятувальників ДСНС.

Перевірили й ми. 

Відео дня

Температуру запишуть у журнал

Дітки з другої молодшої групи охолоджуються напоями 

Завітали до дитячого садочка №6, що на Героїв Майдану, 29 у Козятині. Тут про дотримання карантинних правил попереджають, починаючи з воріт. «Без масок та рукавичок не заходити». Подібні рекомендації розклеєні на всіх вхідних дверях в кожну групу. Та чи дотримуються їх?

Медична сестра Лариса Соць: «Температурний скринінг проводимо кожні чотири години»

— Дітей батьки приводять до входу, — розповідає нам медична сестра Лариса Соць. — Там ми проводимо температурний скринінг і дітей, і їх батьків. Вихователь при вході зустрічає своїх вихованців і веде в групу. Батьків, як це було раніше, в садочок не пускають. Прийом проводиться на вулиці. Температура вимірюється через кожні чотири години. Все записується в журнал.

Вихованці «Капітошки» саме на прогулянці. Вихователі кажуть, що більшість часу проводять на свіжому повітрі.

 

На момент нашого візиту (а це було перед обідом об 11.30), дітки та їх наставники були саме на прогулянці. Всі працівники без винятків у засобах індивідуального захисту. Попри спеку всі в масках та рукавичках. Здоров'я дітей — перш за все. На столах, що виставили на вулиці, — бутлі антисептиків та вологі серветки. Перед входом в групу вони є також.

За словами вихователів, наразі дошкільнят не багато. Ясла поки що не відкрилися. В середньому у групах по 10 діток. Але щодня батьки телефонують, хвилюються, цікавляться, як все працює, тому що планують привести дитину в садочок.

За столиком не більше двох

Суттєві зміни роботи дошкільного закладу відчуваються відразу, ледь переступили його поріг. Тут поменшало іграшок. Пухнасті зайці та ведмеді заховали до кращих часів. Це стосується і килимів. Їх тут теж немає. Це заборонено МОЗ України. На полицях лише пластикові та гумові забавки, ті, які можна обробити. По-новому, з дотриманням дистанції, розставлені й столи в ігровій кімнаті та їдальні.

Помічник вихователя Вікторія Слєба обробляє руки антисептиками

— Дозволяється сидіти по двоє за столиками, один проти одного, — зауважує Лариса Соць. — Це лише початок, дітей, звісно, менше. Ми дуже скучили за дітками. Вони йдуть до нас, як до рідних. 

Анна Костецька очікує на видачу обіду для малечі

Побували ми й в оновленому харчоблоці. Тут зробили капітальний ремонт, поділили цехи та пункти видачі їжі, відповідно до вимог міжнародної системи ХАССП, тобто аналізу ризиків і критичної точки контролю продукції.

Кухарі Світлана та Сніжана готують обід. Сьогодні домашня печеня, суп з полтавськими галушками, хліб та компот

Пахне ремонтом та супом з галушками. А кухарі, з посмішками в очах (на обличчі не видно через маску) кажуть, що працюють як в раю.

— Дошкільний заклад вдячний депутатам та голові міської ради за розуміння у виділенні коштів на капітальний ремонт харчоблоку. Адже харчоблок є пристосованою будівлею і відповідно до санітарних норм потребував негайної реконструкції. В харчоблоці з'явилися новий цех для холодної продукції та окремий вихід для готових продуктів. Також хочу висловити свою подяку батькам, які завжди з розумінням ставляться до проблем дошкільного закладу, ми завжди знаходимо спільну мову та взаєморозуміння, що позитивно впливає на виховний процес, — додала завідувачка дитсадка Людмила Гаврилюк.

Середня група під час музичної хвилинки

 

Опитування

Як ви відноситесь до відкриття дитячих садочків?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Раїса Архипівна

    І що ? Через два тижні школи відкриють....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up