У Самгородоцькій громаді відкрили Меморіальну дошку в пам'ять про загиблу Героїню Вікторію Поліщук

У Самгородоцькій громаді відкрили Меморіальну дошку в пам'ять про загиблу Героїню Вікторію Поліщук
  • Днями у Самгородоцькій громаді відбулося відкриття меморіальної дошки випускниці Вівсянецької гімназії, Герою України, Вікторії Поліщук, яка героїчно загинула захищаючи рідну землю.

Відкриття відбулося 20 березня, напередодні річниці, з дня загибелі на Житомирщині в результаті обстрілу російськими «Градами» снайперки Вікторії Поліщук зі Збаража.

— Гордість закладу, відмінниця у навчанні, призерка олімпіад та конкурсів, найкраща у спорті, душа компанії, надійний друг та порадник, відважна та справедлива. Такою запам'ятають Віку назавжди... — йдеться на сторінці Самгородок Наш

Відео дня

 

Пам'яті Героїні

Новина про те, що життя 21-річної красуні обірвали ворожі «Гради», шокувала усю громаду. Незадовго до війни Вікторія Поліщук із позивним «Віскас» стала героїнею одного з випусків програми «Vоїн — це я», що виходить на військовому телебаченні, де розповідала про специфіку роботи в сучасних умовах війни, знищення ворожих снайперських груп.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну Вікторія перебувала на передовій.  Нагороджена Орденом «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Нагадаємо:

20 березня в річницю загибелі Артура Венжика відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в пам’ять про нього, загиблого молодого Героя, який віддав своє життя за Україну та кожного з нас.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up