У селі Козятині ввечері темно, хоч в око дай

У селі Козятині ввечері темно, хоч в око дай
  • Ліхтарі на стовпах є, але толку з того мало, бо на більшій половині вулиць вони не працюють.
  • Це все про село Козятин, яке впритул розташоване до міста.
  • От і змушені люди ходити навпомацки на роботу і з роботи, бо світає пізно, а темніє рано.
  • Чому у селі проблеми з вуличним освітленням?

До редакції газети «RIA-Козятин» звернувся Валентин Ільчук, колишній депутат Козятинської сільської ради. Телефоном чоловік розповів нам, що у селі Козятині не працює належним чином вуличне освітлення.

— Зараз йдуть свята: Новий рік, Різдво, а в селі Козятині немає світла по вулицях, — каже Валентин. — Темно.

І така ситуація, за словами чоловіка, вже не день і не два.

Відео дня

— Починаючи від Лікарняного провулку і вздовж Водокачки до греблі сюди, там зробили освітлення, так було добре, а зараз хоч в око дай, — розповідає Валентин. — Стовпи стоять, лампочки є, горіло світло, так було добре. А зараз повимикали і вздовж Водокачки йшли, там освітлення було чудове, люди ходять тудою багато в село Козятин. Всі з міста сюдою йдуть біля греблі. Зараз ввечері, ви самі знаєте, в 5 годин вже темно, і вранці йдуть на роботу, також ще темно. От людям зробили добро на свята. Такий хороший подаруночок зробили для села, що далі нема куди!

За словами Валентина, проблеми із вуличним освітленням траплялися і раніше, але сільська рада їх вирішувала.

— Раніше як відносилося це все до сільської ради, то сільська рада виділяла гроші, — продовжує чоловік. — Зараз вам скажу, навіть по Водокачній половина вулиці немає освітлення, потім колишня Панфілова, там Медова — половина вулиці немає освітлення. По селі Козятині таких половина вулиць. Міська рада не хоче цим займатися, тому що не виділяють гроші на лампочки. Як була сільська рада, сільська рада раз на квартал давала заявку на Вінницю, Вінниця приїжджала, була заміна лампочок, було дуже добре. А зараз міська рада плюнула на це все. У них головна дорога за 13 мільйонів.

Ми звернулися до управління житлово-комунального господарства і запитали, чому на деяких вулицях в селі Козятині не працює вуличне освітлення і коли цю проблему збираються вирішити. За словами Андрія Корнійчука, начальника управління ЖКГ, така ситуація склалася через те, що перед Новим роком закінчився строк дії договору із компанією, яка обслуговувала вуличне освітлення. Наразі уклали новий договір і фірма вже почала працювати над усуненням пошкоджень та заміною лампочок по населених пунктах територіальної громади.

— Сьогодні «Промавтоматика» виїхала і буде працювати по всьому ОТГ, — каже Андрій Корнійчук. — «Промавтоматика» — це структура, яка виграла тендер і обслуговує вуличне освітлення по територіальній громаді. У нас дуже багато проблемних ділянок. Сьогодні на апаратній нараді кожна староста казала, там лампочка перегоріла, там ліхтар перегорів і вже сьогодні починають усувати ці пошкодження. Сьогодні-завтра мають зробити. І староста села Козятина піднімала теж питання, що багато лампочок не світить, потрібно замінити. А так як вже у нас новий договір підписаний, пролонгований, то вже можемо працювати. Від початку року це в них перший виїзд.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Володимир Загоруйко

    Мабуть пані Татьяна читає коментарі, вчора написав а сьогодні вжє зробили освітлення на вулиці Некрасова.Дякуємо.З святами всіх!!!
  • Наталія Яценко

    А Титусівка теж після обледеніння всі вулиці зробили,а вулиця Грушевського залишилася не відремонтовано.Здається таке враження що там люди не живуть.
  • Володимир Загоруйко

    Половина вул Некрасова теж без світла.Якби не Пузир то і цього не було.Навіть дорогу висипали
  • Вадим Дзиодзин

    Це не тільки с. Козятин. А і село Сигнал.

keyboard_arrow_up