У Сестринівці найвлучніше стріляють дівчата

У Сестринівці найвлучніше стріляють дівчата
Настя - найкраща в поводженні зі зброєю
  • Навчання. Старшокласники Сестринівської школи спробували себе у ролі військових. Збирали-розбирали зброю, стріляли, кидали гранати і все це під імітацію вибухів та кулеметних черг.
  • Допоміг організувати виховний захід місцевий фермер Сергій Бенедичук. Провели його піротехніки військової частини, в якій проходив військову службу Сергій

Коли ми приїхали в Сестринівку, гості з Вінниці тільки розкладали своє військове знаряддя.

— У нас сьогодні, мабуть, день відкритих дверей. Не було тільки МНСників. Якщо до нас в гості приїдуть ще й пожежники, то буде повний комплект друзів школи, – зустріла нас директор школи Ніна Денисюк

Вразило те, що Сестринівська школа одна із перших облаштувала клас для двох учнів з синдромом Дауна. Ці діти про заняття в школі навіть не мріяли. Тепер Рома та Назар в числі 89 учнів, які ходять до школи.

Відео дня

Комфортно себе почувають школярі дитячого садочка. Для них найулюбленіша вправа малювати та спускатися з міні-гірки, яка знаходиться в ігровій кімнаті. 

Першокласники, яких в цьому році всього шестеро, граючись, навчаються. З іграшками і книгами проводять уроки другокласники. Вони на правах «старожилів школи» були не проти поспілкуватися з пресою. Софійка розповіла, що в їхньому класі іграшок багато. Та вона принесла з дому свого плюшевого друга, смугастого тигра. Таку ініціативу підтримали однолітки Софійки. Тож у другокласників скоро буде умовний звіринець.

Старшокласники готувалися до походу на шкільний стадіон, де свою програму вже були готові показати лейтенант Вінницької зональної служби правопорядку Юрій Березовський та його інструктори. У своєму інструктажі головний піротехнік наголосив про необхідність дотримання правил безпеки.  

Після цього старшокласники приступили до практичних занять. Спочатку з автомата стріляли хлопці. Та скоро на лінію вогню вийшли дівчата. Здивувала влучність однієї одинадцятикласниці.

— Так, то я стріляла, все в десятку, все в яблучео, – каже Таня Ромашкан. 

На бойовій позиції Світлана Сушко

На смугу вогню виходили Олена Дубина, Світлана Сушко, Ілона Кирій. Ілоні роль військовослужбовця сподобався не відразу, а після того, як умовна граната вибухнула під її чобітком, сама почала кидати петарди і стала повноцінним помічником у лейтенанта.

Біля стола розборки та збірки зброї найкраще вправа давалася невисокій на зріст десятикласниці Насті. А насті Тимченко кидати гранату сподобалося.

Коли на вогневу позицію вийшли дев’ятикласники, зі школярів вже ніхто не реагував на вибухову канонаду. Таня Невдовець холоднокровно виконала всю вправу і повернулася в піднесеному настрої на висхідну позицію.

Кого з школярів не питали, всім, без винятку, захід сподобався. А як оцінюють військово-патріотичний захід педагоги учбового закладу, ми поцікавились у директора Ніни Денисюк

— Для учнів — це гра і забава. Такі заходи повинні проводитися у закладах освіти. Військова підготовка повинна бути в школі. Тільки, на жаль, такого в школі немає, – сказала директор.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up