У Сестринівці виховують патріотів

У Сестринівці виховують патріотів

Пройшов мітинг-реквієм “Соборна вільна моя Україна”

День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Виховуючи патріотичні почуття у підростаючого покоління, в нашому селі Сестринівка  22 січня 2018 року до цього свята були організовані і проведені різні заходи. Пройшли тематичні виховні години, круглі столи, диспути, бесіди, усні журнали. Вчитель історії на своїх уроках в 5-9 класах ознайомила учнів з цією важливою подією в історії нашої країни. Голова сільської ради Анатолій Левчук, завідуюча клубом Валентина Сас, працівники сільської ради, жителі села, педагогічний колектив школи та  учні 5-11 класів підготували та провели мітинг – реквієм “Соборна, вільна моя Україна” біля пам’ятника М.С.Грушевського. Були покладені вінки до пам’ятника видатному діячу та першому Президентові України М.С.Грушевському.

Відео дня

Офіційно в Україні День Соборності відзначався з 1999 року. Ідея соборності бере свій початок від об'єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії. Протягом віків її практичним втіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. У ХVIIІ — початку ХХ ст., коли українські землі були поділені між сусідніми державами: Польщею, Московією, Румунією, Австро- Угорщиною, ця ідея знайшла своє відображення у працях кращих вітчизняних мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up