У Широкій Греблі поштове відділення не закриють. Громада відстояла його

У Широкій Греблі поштове відділення не закриють. Громада відстояла його
Фото з допису Валентини Кушніренко

Вінницька дирекція Акціонерного товариства «Укрпошта» мала намір закрити поштове відділення зв’язку у Широкій Греблі. Але завдяки небайдужості місцевих мешканців вдалося знайти альтернативне рішення.

Наприкінці січня, 26 січня в приміщенні клубу с.Широка Гребля відбулися загальні збори громадян по питанню роботи поштового відділення зв’язку, а точніше відстоювали його закриття. Прийшло близько 100 осіб. Детальніше про це можна прочитати у матеріалі Напишуть лист до Президента: самгородчани «проти» закриття поштового відділення

Через кілька днів, 31 січня, староста Михайлинського старостинського округу Валентина Кушніренко зустрілася з начальником Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимиром Шаловінським. В результаті переговорів було запропоновано вивчити та обговорити варіант приєднання села Йосипівка до відділення зв’язку села Широка Гребля. Оскільки  саме відділення зв’язку не в змозі заробити кошти на своє утримання. Про це написала на своїй сторінці у фейсбуці Валентина Кушніренко.

«Дане питання було вивчено старостою та діловодом Йосипівського старостинського округу серед жителів села Йосипівка, які погодились на приєднання до стаціонарного відділення зв’язку села Широка Гребля. Також була проведена розмова і з працівниками відділення зв’язку с.Широка Гребля, які погодились на нові умови роботи. 

Відео дня

7 лютого 2022 року відбулася зустріч начальника Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Шаловінського Володимира Петровича, старости Михайлинського старостинського округу Валентини Кушніренко, старости Йосипівського старостинського округу Віктора Свинарчука, заступника Самгородоцького сільського голови Олександра Марковського, депутатів сільської ради Віктора Спрута, Яни Шевчук, Олександра Бортника, Ярослава Яремчука, завідуючої відділенням зв’язку Оксани Козиної в ході якої було обговорено Меморандум про співпрацю та  взаємодію між Вінницькою дирекцією «Укрпошта» та Самгородоцькою Об'єднаною Територіальною Громадою Хмільницького району, Вінницької області, згідно якого кожен бере на себе певні зобов’язання щодо роботи відділення і який буде підписаний представниками обох сторін. » – йдеться у дописі.

Фото з допису Валентини Кушніренко

В результаті переговорів відділення зв’язку села Широка Гребля працюватиме стаціонарно і буде обслуговувати  три населених пункти ( с.Михайлин, с.Широка Гребля, с.Йосипівка). Працювати відділення буде п’ять днів на тиждень (зав.відділенням)  і чотири дні на тиждень будуть працювати два листоноші (один обслуговує с.Михайлин та с.Широка Гребля, другий – с.Йосипівка).

«Для того щоб зберегти подальшу роботу відділення ми повинні всі разом докласти зусиль, а саме здійснювати платежі через поштове відділення (сплата комунальних послуг, земельного податку та ін..) тому що відділення має саме на себе заробити кошти (фінансування від держави немає). – пише староста. – Хочу подякувати всім жителям нашого старостинського округу та депутатам, які не стали осторонь і підняли питання роботи відділення зв’язку. Тільки спільними зусиллями можна досягти мети.»

Читайте також:
На що у Козятині вистачить прожиткового мінімуму?

Жмеринка чи Козятин? Порівнюємо міста залізничників

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up