У школі № 9 є ким пишатися

У школі № 9 є ким пишатися

З відмінницею навчання, переможницею багатьох конкурсів та олімпіад Єлизаветою Роман ми знайомі з минулого року.

Тільки в школі № 9, що не рік — то особистість. Гордість Козятинщини — Віктор Добіжа. Дитина року — Микола Аліфіренко. А в цьому році цією особистістю є учениця 11 класу Єлизавета Роман Тож розповідь саме про про неї.

На питання «що їй дала школа?» дівчина дала філософську відповідь.

Людина без знань — що птах без крил: не може злетіти високо вгору, щоб досягти найвищої мети в житті, — сказала Єлизавета. — Широкі знання, звичка мислити, благородство почуттів є саме тими трьома якостями, що формують ці крила, із якими людина є освіченою у повному розумінні цього слова. Українська держава має потребу в людях творчих, діяльних, обдарованих, інтелектуальних. І підготувати таких людей – задача школи.

Відео дня

З розповіді Лізи стало відомо, що учні Козятинського ЗНВК І-ІІІ ст. “Школа-дитячий садок» № 9 живуть цікавим, насиченим життям. Їм підвладні не тільки вершини науки. Їхнє повсякденне буття надає величезні можливості збагачувати свій духовний світ. Давно помічено: коли розширюється коло духовних інтересів людини, то зростає її творчий потенціал. І це прекрасно, адже тоді з лав школярів виходять чудові поети, художники, музиканти.

І ти є яскравим прикладом такої особистості? — запитали ми Лізу.

Не знаю, це мабуть у вчителів потрібно питати. Вони краще знають, — відповіла школярка.

Як кажуть педагоги, Єлизавета має  активну громадянську позицію, ерудована, впевнена у собі. Одним словом — яскрава особистість.

У школі переконані, що є потужний потенціал творчої та обдарованої молоді, вчительської та батьківської громади, а ще велике бажання бачити свого учня, свою дитину успішною, потрібною людям і суспільству.

Крім занять у школі, Ліза любить подорожувати, читати історичні книги, проводити вільний час з друзями. От тільки вільного часу у неї майже немає. Тож побажаємо шкільному даруванню Єлизаветі Роман, щоб у неї було більше часу для відпочинку.

Перемагала в конкурсах

Дівчина є неодноразовим переможцем конкурсів:

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка - І місце;

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – ІІ місце; конкурс знавців англійської мови Spelling-Bее – I місце.

У ІІ етапі (районному) Всеукраїнських олімпіад:

англійська мова - I місце;

польська мова – I місце;

російська мова  - I місце.

У ІІІ етапі  (обласному):

польська мова – III місце;

російська мова – III місце.

Крім того, Ліза пише вірші, новели, створює авторські пісні, грає на гітарі. Вона є лауреатом щорічного конкурсу «На струнах серця».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up