У справі Володимира Авдєєва чекають висновків експертиз. Що кажуть батьки та як почуває себе хлопець?

У справі Володимира Авдєєва чекають висновків експертиз. Що кажуть батьки та як почуває себе хлопець?
Володимир освоїв візок та готується до протезування ніг. Але для цього потрібен час, поки рани ще добре не загоїлись
  • Повернення. Відрізані поїздом ноги хлопця з Миколаївки потроху загоюються. Від реанімацій та операцій Вова перейшов до реабілітацій та відновлення організму. Чи готові вже висновки судмедекспертизи та чи пам’ятає Володимир, що з ним трапилось в ту злощасну ніч свого 18-річчя?

Вова Авдєєв пішов на поправку та готується до виписки. Хлопця з Миколаївки, якому в кінці листопада поїздом відтяло обидві ноги, перевели до клінічного центру медичної реабілітації Пироговки. Важкі, кількагодинні операції, на щастя, вже позаду. Володимир освоїв візок та готується до протезування ніг. За нього взявся цілий десант медиків: терапевт, ерготерапевт, масажисти та інші фахівці. Адже попереду довготривале відновлення та навчання життю по-новому. 

— В реабілітаційному відділенні лікарні імені Пирогова Володимир другий тиждень, — розповідає батько хлопця Володимир Авдєєв. —  До кінця тижня мають виписати додому. Володя налаштований позитивно. Але він розуміє, що прийдеться жити з новими реаліями і буде нелегко. Це ще буде, випробування продовжуються. До трьох місяців ми не можемо ставити протези. Потрібен час, щоб все добре загоїлось. Тільки після цього його візьмуть на протезний завод. Наразі збираємо папери на оформлення групи.

Були між небом і землею

Та злощасна ніч закарбувалася в пам’яті родині Авдєєвих назавжди. Від розповідей Володимира, кров холоне в жилах. Відганяти тривожні думки та пережити страх втратити сина допомогла віра в Бога. Головне — не впасти духом, триматися і боротися до останнього.

Відео дня

— Коли це нещастя сталося, ми були між небом і землею, між пеклом і життям. Це страждання в серці словами не передати, — говорить Володимир. —  І коли я черговий раз подзвонив в реанімацію (нас туди не пускали), щоб запитати про стан сина, лікарі трохи заспокоїли, сказали, що він вже самостійно дихає і тримає пульс. Ми люди віруючі. В той час почав шукати щось в гуглі на релігійну тему. І ще не встиг я набрати, як мені видало рекомендацію… «Не умру, но жив буду и хвалить дела твои, Господи. Строго наказал Господь, но смерти не предал»… Це і є зараз наш девіз. Оці останні слова. Пам’ятаю, як сказав дружині: «Він не вмре, буде жити, і не просто жити, а славити Господа». Переживем, перемучимся, все стане на свої місця.

У серці батьків велика та щира подяка кожному, хто не став осторонь їхнього горя. А ще є безліч запитань до працівників поліції. Адже, за словами Володимира Авдєєва, у справі сина є багато незрозумілих моментів, з якими слідчі і досі не розібралися.

Досі не знають, чому потрапив під поїзд

Всі пишуть, говорять про Вову, але є в нас ще таке, чого ми дуже чекаємо, а воно не розв'язується, — каже батько Вови. — Нема сил пхнути цю справу. Річ у тім, що  конкретно сама подія має великий туман. Нема ще судово-медичної експертизи, ніхто нам нічого не каже. Це, по-перше. По-друге, у Вови були такі травми на тілі, які поїзд ніяк нанести не міг. Наприклад, у роті, за десною зчесані кутні зуби. Це був удар в рот  чи кастетом, чи чимось іншим, але не поїздом. Коли вінницькі слідчі взяли справу на контроль, в мене відразу опустились руки. Вони нічим не відрізняються від козятинських. Так само кажуть, що сина вдарив потяг. Ми розуміємо, що він потрапив під поїзд, але як? Невже серед опитаних не можна виявити, з ким Вова залишився останнім? Хто його бачив? Поліція бездіє.

Не дає спокою батькам Володі ще й те, що син не пам'ятає той проміжок часу, коли з ним сталося нещастя. У них є припущення, що того вечора Володю аба сильно вдарили по голові, або чимось напоїли. По-іншому пояснити провал в пам'яті Володі не можуть.

— Можливо він чогось і не розказав слідчим під час допиту, — каже батько Вови. — Але, як син мені пояснює, до пів першого ночі він все прекрасно пам'ятає, а потім, як відрізало. Ми допускаємо, що його могли чимось чи вдарити, чи напоїти. А потім польовою дорогою підвезли до колій. Інсценували собі алібі, що вони сиділи на вокзалі. Звісно, хочеться справедливості. Та зараз в мене не самоціль покарати злочинця. Єдине, про що прошу сина — ні в якому разі не треба мститися своїм кривдникам. Бог все віддасть. З часом розв'язка буде

Чекають висновків експертиз

Щоб дізнатися, на якому етапі наразі справа Володимира Авдєєва, ми звернулися до прес-офіцера обласної поліції Анни Олійник.

— Поки кримінальне провадження відкрито за статтею 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту), так як і внесли первинно, — прокоментувала Анна Олійник. — Призначено ряд експертиз. Також встановлені всі особи, з ким контактував потерпілий в день, коли він отримав таку травму. Всі вони допитані, їхні докази перевірені, в тому числі за допомогою поліграфа. Наразі чекаємо результатів експертиз.

Читайте також:

Як козятинчанин на Говерлу сходив
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up