У тихому Козятині, як в крутому бойовику, бусом заблокували дорогу перевізнику

У тихому Козятині, як в крутому бойовику, бусом заблокували дорогу перевізнику
Автобус маршруту № 7 завжди з пасажирами
  • Історію, яку нам розказав Микола Іванюк, трапилася 4 листопада. Чоловік працює на маршруті №7.
  • За словами пана Миколи, в автобус на зупинці «Пошта» зайшла дівчинка-підліток, яка мала посвідчення дитини атовця.

Водій пояснив, що в транспорті таке посвідчення не діє, плата складає три гривні. Проїзд за неї і за себе сплатив не знайомий йому чоловік, який стояв поруч з дівчиною. Пасажири зайняли сидячі місця і автобус за графіком відправився в дорогу. Дівчина доїхала до перехрестя, що на ПРБ, і вийшла з автобуса.

–  Як вона розповіла ситуацію вдома і як її розповідь зрозуміла мама – це цікаве питання, –  продовжує свою розповідь Микола Іванюк. –  На зворотному шляху, як в крутому бойовику, мені перекривають дорогу бусом і зупиняють в районі школи № 3. Зайшовши до автобуса, мама пасажирки з посвідченням воїна АТО пред’явила мені претензії: навіщо я її доньку виганяв з автобуса. Тоді я запитую у дочки емоційної матусі: «Доню, я тебе з автобуса просив вийти?» «Ні, – каже дівчина, – ви хотіли, щоб я сплатила три гривні за проїзд».

Не почувши іншу сторону конфлікту, важко робити якісь висновки. Ми поцікавилися, які пільги передбачені державою для дітей учасників АТО/ООС? 

Відео дня
  • 1. Першочергове надання місць у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах.
  • 2. Державна цільова підтримка для здобуття професійно-технічної та вищої освіти.
  • 3. Переведення дітей учасників ООС на вакантні місця державного або регіонального замовлення.
  • 4. Оздоровлення та відпочинок дітей учасників ООС. 

Про пільговий проїзд дітей учасників АТО/ООС у транспорті не йдеться. Таким правом користуються діти з інвалідністю, діти сироти і діти, які позбавлені батьківської опіки, що виховуються або навчаються у виховних та навчальних закладах. Діти з багатодітних сімей, які мають право на соціальну пільгу, визнану Кабміном.

Але посвідчення, яке було у дитини, видане Козятинською міською радою і там вказано, що передбачається «безкоштовне перевезення в громадському транспорті учнів загальноосвітніх навчальних закладів з числа сімей, батьки яких є учасниками АТО».

— Перевозити пільговиків – немає питань. Тільки ту пільгу комусь компенсувати треба, – каже Микола Іванюк. –  Бензин, ремонт транспорту лягає на наші плечі і у перевізника також є сім’я. На сьогоднішній день для пільгового перевезення є пільговий автобус. В «одиничці» тільки встигай двері ремонтувати. Для дітей від шести років 3 гривні за проїзд – невеликий тариф, який можна сплатити. Бувають випадки, що в дитини на проїзд грошей немає, але з автобуса ми дітей не виганяємо.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Nata San

    Ну да, винним зробили водія... А треба поставити запитання тому, хто видав це посвідчення! Хай міська рада та перевізник затвердить перелік пільгових категорій та спосіб відшкодування і напишуть великими літерами у автобусах.
  • Ирина Коростий

    Ну да перегорождать дорогу бусом, деньги есть а на проезд нет 3 гр, вот стерва
  • Татьяна Адамова

    Отакі круті бойовики мають пресікатися на корню!!!
  • Олег Чернодуб

    Шановні коментатори коментуйте випадок, а не своє ставлення до учасників Ато, в данному випадку якщо міська рада видала таке посвідчення то напевно було обговорено це з перевізником і він отримав ліцензію на право перепезень пасажирів в місті Козятин! 😉

    Podolyanin Evgen reply Олег Чернодуб

    Підтримую Ваш допис. По факту - виправдання водія недолугі. Добре, що мати не проковтнула цю образу і відстояла право на безкоштовний проїзд своєї дитини.

keyboard_arrow_up