У центральній районній лікарні новий сучасний УЗД апарат

У центральній районній лікарні новий сучасний УЗД апарат
  • Надсучасний УЗД апарат для ЦРЛ закупила держава по програмі «Великого будівництва» 

З власних джерел нам стало відомо, що близько 10 ранку 12 березня в Козятинську ЦРЛ приїде  столичний спеціаліст, щоб встановити УЗД  апарат. Коли ми прибули на місце, працівники центральної районної лікарні розпаковували додаткові деталі апарату. Ми  поцікавилися у київського інженера-наладчика, які можливості має машина. 

— Ви ж хочете, щоб ваш апарат надійно працював? То потерпіть, каже – фахівець. – Коли УЗД-апарат налаштую, тоді обслуговуючому персоналу Козятинської лікарні і пресі все, що треба, розкажу.

Впорався інженер з УЗД-апаратом близько 13.30. Виписав на машину сертифікат і покликав до себе медичний персонал, який працюватиме на апараті.

Відео дня

Зі слів інженера стало відомо, що на сьогоднішній день вивчена лише мала частка можливостей апарату в порівнянні з її реальним потенціалом. Але навіть незважаючи на це, сьогодні мільйони людей вдається врятувати, вилікувати або поліпшити якість їх життя завдяки ультразвуковій діагностиці.

Учнями киянина були спеціалісти, які добре розбираються в  апаратах  ультразвукової діагностики. Тому деякі медичні терміни були зрозумілі тільки для медперсоналу. 

З того, що ми зрозуміли, УЗД апарат має п’ять основних програм: судини, серце, кардіологія,  акушер гінекологія та органи черевної порожнини.

Висока точність УЗ-дослідження особливо важлива в неонатології, (розділ медицини, що вивчає немовлят та новонароджених), педіатрії, при дослідженнях серця, структур головного мозку, при вивченні структур кровоносних судин. Цією машиною можна досліджувати онкологію, простату, молочні залози у жінок, поверхневу мамографію і робити багато інших досліджень

Томограф має трьохступеневу кольоровість. Спеціаліст, який проводить дослідження, матиме змогу порівнювати дані в чорно-білому та кольоровому зображеннях. Принтер УЗД-томографа передбачений для трьох видів паперу. Чим краща якість паперу, тим більш чіткі зображення на великому та малому моніторі томографа.

Розмова фахівця, що налаштовував апарат та медиків ЦРЛ, тривала дві з половиною години. Можливо, чоловік впорався б швидше, але спеціалісти ЦРЛ задавали київському гостю все нові і нові запитання. Наостанок киянин передав козятинським медикам 3-и томи інструкції до УЗД апарату.

Вартісна машина дорога в експлуатації. Профілактику для УЗД апарата зможуть забезпечити кваліфіковані працівники лікарні. Поки апарат на гарантії столичний інженер може провести безкоштовну профілактику. Подальші візити в Козятин киянина будуть обходитись бюджету лікарні в межах 8-10 тисяч гривень. 

Запустять УЗД апарат для пацієнта по програмі великого будівництва. Тобто це буде день, коли кабінети діагностики відкриються у всіх 10 лікарнях великого будівництва. 

– Все залежить від темпів великого будівництва. Головне, що цей унікальний апарат у нас вже стоїть, значить в недалекому майбутньому він стане доступним для пацієнта, – розказав головний лікар ЦРЛ Олександр Кравчук. 

Із запитанням як буде проходити прийом пацієнтів,  ми звернулися до завідувача відділення екстреної медичної допомоги Олександра Барського. За його інформацією прийом пацієнтів буде відбуватися за направлення лікаря. Для пацієнтів, які будуть направлені на обстеження сімейним лікарем чи іншим спеціалістом, а також ургентним пацієнтам, воно буде безкоштовним.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Долинич

    Браво, молодці, так тримати, дякую
  • Olena Panteleeva

    КТ! КТ! потрібна Козятину. Чому люди їздять і у Бердичів, і у Вінницю, і у Київ? КТ!!!
  • Ната Безнощук

    Молодці!! Гарну справу зробили для людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування проекту «Пліч-о-пліч» photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up