У центральному парку провели публічну акцію "BIBLIOTEKA час"

У центральному парку провели публічну акцію "BIBLIOTEKA час"

31 серпня з 13.00 до 14.30 у міському парку ім. О. Пушкіна, Анна Гайналій та Бевза Катерина, члени Клубу Української Фантастики "Драконяче Серце", з підтримкою Назара Мулика та Дар’ї Білянець, провели публічну акцію "BIBLIOTEKA час", що є частиною проекту #ДавайЗміни від громадської організації Відкритий Простір.

– Оскільки ми хочемо створити молодіжний центр на базі бібліотеки, як простір для нетворкінгу й саморозвитку, метою було визначити потреби місцевих, проінформувати й показати мешканцям міста можливості модернізації бібліотеки. Важливою задачею також для нас було почути думки козятинчан про те, що ж потрібно додати до неї, щоб туди було бажання ходити. Ми мали візуальну дошку для голосування КНИГАVSТЕЛЕФОН, щоб побачити, чому віддають більше перевагу місцеві жителі,  де отримали результати 30 і 31 відповідно, що дуже втішає. А також візуальну дошку для стікерів з побажаннями змін у бібліотеці від місцевих, – пояснює Гайналій Анна.
– Щоб продемонструвати ще одну ініціативу, що буде реалізована в бібліотеці, я провела майстер-клас по плетінню ловців снів. Скажу відверто, я не очікувала, що буде так багато людей брати участь, – каже Бевза Катерина.


– Більшість опитаних  хоче додати лаунж зону до інтер'єру, мати можливість відвідувати тренінги, збільшити асортимент книг сучасної літератури, збільшити робочий час бібліотеки,  майстер-класи, електронний каталог – створити креативний простір. Ми дуже раді, що люди нашого міста радо діляться своїми пропозиціями, що дуже є схожими на наші власні. Є приклади, навіть в Україні на Заході, того як успішно працює молодіжний центр на базі бібліотеки. Все, що потрібно – не буди байдужим і докладати трішки зусиль,  – говорить Анна Гайналій.


– Ми з’ясували, що багато дітей у віці від 6 до 12 років навіть не знають, що в нашому місті є бібліотека та й не розуміють навіщо вона вже потрібна. Це сигнал про те, що варто вже починати робити конкретні кроки до оновлення бібліотеки, – ділиться Катерина Бевза.
– Працівники Козятинської центральної районної бібліотеки дуже люблять свою роботу й завжди йдуть нам на зустріч. Вони постійно експериментують з різними проектами, щоб додати чогось цікавого, як приклад "Бібліоняня" і роблять це абсолютно безкоштовно. Ми готові разом працювати і створювати спільні проекти того, чого хочуть місцеві, однак для цього нам дещо бракує фінансування, над пошуком чого ми вже почали працювати, – каже Анна Гайналій.
Загалом задіяно в опитуванні більше дев’яноста людей, що стало також реальним, завдяки помічницям-книжкам: Ангеліні Повар з школи №2 та Діані Агарлевій зі школи-ліцей. Організатори досягнули поставленої мети акції та вже починають працювати над втіленням ідей, однак постійно наголошують, що зміни у громаді відбуваються тоді, коли громада робить це разом, тому заохочують долучатися до їхньої команди й будувати майбутнє разом.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up