У центрі міста жінку покусали собаки

У центрі міста жінку покусали собаки
  • Прикрий випадок стався днями із козятинчанкою.
  • Ввечері жінка поверталася додому через двір однієї з багатоповерхівок.
  • Там на неї напали бродячі собаки.
  • Два величезні садна через всю ногу — ось що залишилося «на згадку» після зустрічі з чотирилапими

До редакції газети «RIA-Козятин» звернувся мешканець нашого міста Костянтин. Телефоном чоловік розповів про інцидент, який трапився з його дружиною два дні тому.

— Мою жінку собака вкусила і я хотів попередити людей, щоб менше ходили, щоб були обережні, — почав розмову Костянтин. — І хотів би дізнатися, можливо, у нас є організація, яка відловлює собак, бо це вже не перший такий випадок. Я то тварин люблю, але терпець у мене також не залізний.

Чоловік розповів у деталях, що саме і коли трапилося. У вівторок, 15 березня його дружина пішла проводжати додому онуку. Вже вечоріло, на годиннику було приблизно 18:40. Козятинчанка разом із онукою пішли через двір панельного будинку на вулиці Підгорбунського. Номер багатоповерхівки не вказуємо, адже місцеві самі зрозуміють, про який конкретно будинок йдеться. Нічого не віщувало біди, все було нормально. Коли ж жінка, провівши онуку, поверталася додому через двір того ж таки панельного будинку, на шляху їй зустрілося п’ятеро собак. Ми не знаємо, чим саме козятинчанка так роздратувала чотирилапих, але Костянтин каже, що вони напали на його дружину і добряче подерли ногу.

Відео дня

►Костянтин каже, що собаки, які напали на його дружину, полюбляють сидіти тут

— А як вона відбилася від цих собак? — запитуємо нашого співрозмовника.

— Тікала, — відповідає Костянтин. — Каже: «Була б сумка, то я б сумкою махала». Прийшла вся в сльозах. Питаю, що сталося. Вона мені показує ногу.

За медичною допомогою жінка не зверталася. Костянтин каже, що в лікарню вона йти побоялася. Тому просто обробили рани перекисом водню. Поки що стан здоров’я нормальний.

— Зараз ці собаки десь поховалися, але я знаю, там є хазяйка, яка їх підгодовує, — продовжує Костянтин. — Вони вже давненько там. Я сфотографував ногу жінки, щоб побачили просто. Бо якщо дитина буде йти, дитині буде гаплик, якщо сама буде йти.

Костянтин каже, що подібне трапляється з його дружиною вже не вперше. Рік тому на неї вже нападали собаки. Але тоді обійшлося без саден.

— Минулого року теж її вкусили, добре, що в чоботах була, то не пробили чобіт, — каже чоловік. — Ці пси бродячі. Просто підгодовує їх там одна людина, ходить по базарі і ця зграя за нею ходить. А щоб пішла дитина сама, то порвали би. Вони ж вилазять на дорогу. Батьки як дітей ведуть, то беруть на руки або переходять на інший бік дороги, бо вони підбігають до ноги і зубами клацають.

Після нашої телефонної розмови Костянтин надіслав нам фотографію, яку він зробив після того, як на його дружину напали собаки. На світлині два великі садна через всю ногу.

Як вирішують проблему безпритульних собак зараз?

Наш читач запитував, чи є в Козятині організація, яка займається відловом безпритульних собак. Із цим питанням ми звернулися до Андрія Корнійчука, начальника Управління житлово-комунального господарства.

За словами Андрія Корнійчука, поки що громада працює лише над зменшенням популяції безпритульних тварин. Є ветеринарна клініка, яка виграла тендер на відлов та стерилізацію собак. Відтак чотирилапих стерилізують, після чого повертають назад на вулицю.

— Питання створення притулку я порушував дуже давно, але на притулок потрібно багато коштів. Це поки не на часі, — каже Андрій Корнійчук.

Наостанок додамо, що вирішення проблеми безпритульних тварин — це насамперед відповідальність кожного із нас. Адже якби господарі не викидали своїх чотирилапих, то тварин на вулиці просто б не було. Тож кожен із нас може зробити свій внесок у зменшення популяції безпритульних собак і котів. Перш за все, стерилізуйте своїх домашніх улюбленців. Не забувайте, що ми завжди несемо відповідальність за тих, кого приручили, а тому не викидайте як непотріб своїх тварин. Якщо не готові брати на себе відповідальність, то краще не заводьте тварину. А якщо хочете завести улюбленця, для цього не обов’язково купувати породистих котів і собак за шалені суми грошей, краще прихистіть цуценя чи кошеня з вулиці.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (42)
  • Галина Линкевич Олексич

    Мене також чуть не покусали  біля магазину Фора.
  • Наталія Ставнича

    Як це не звертались до лікаря??? Там же куча мікробів в них на зубах...спрчатку в лікарню зафіксувати це потім в поліцію...

    Katerina Schuruk reply Наталія Ставнича

    Наталія Ставнича Якщо сказ, то вже лікарня не допоможе, ліків немає
  • Наталія Білоус

    Якби не виганяли собак,то ніхто б нікого не кусав,жорстокіших за людей не має створінь на землі!

    Іван Лановий reply Наталія Білоус

    Наталія Білоус розумію але на вулиці вони представляють загрозу для людей

    Наталія Білоус reply Наталія Білоус

    Іван Лановий Нажаль усіх забрати не можу,от якби кожен взяв собі хоч по одному песику,тоді можливо і вирішили питання.

    Іван Лановий reply Наталія Білоус

    Наталія Білоус коли ви знаете людей які вигнали собаку напишіть їхнє прізвище зробіть їх відомими. а на дану годину ваша філософія нікому не потрібна.вам їх шкода заберіть і проблема буде вирішена
  • Жека Слободяник

    16 числа ішов наніч на роботу через вокзал і сталася схожа ситуація вкусила собака, рана маленька подряпина тому також не звертався в лікарню,  будьте обережні проходячи через вокзал.

keyboard_arrow_up