У ТВК не розуміють ухвалу суду і мають намір подати апеляцію до вищої інстанції

У ТВК не розуміють ухвалу суду і мають намір подати апеляцію до вищої інстанції

У четвер, 1 жовтня, відбулося чергове засідання Козятинської ТВК (територіальної виборчої комісії). Воно було заплановано на 17 годину. Троє членів комісії, хто по роботі, хто через зливу, яка пронеслася нашим містом, повідомили голову ТВК, що запізнюються на зібрання в межах 5-7 хвилин. Поки троє членів комісії ще були в дорозі, 11 присутніх розглядали протокольні справи, а саме: що можна і чого не можна робити членам комісії.

Нагадаємо:

Торкнулися питання кошторису на вибори у місті Козятин. Коли членів ТВК стало 14 вони приступили до розгляду питань порядку денного.

Було їх, усього 4. Два стосувалися внутрішньої політики самої комісії і два ключових: як відреагувати на рішення суду щодо реєстрації комісією Олександра Пузиря як кандидата на посаду міського голови та депутатом від п/п «Слуга народу»

Відео дня

Перше: Це щоби ТВК була правомочною в юридичних питаннях то на вакантне місце яке ще є в комісії запросити фахового юриста. За таке рішення проголосували 13 членів комісії при 1-у що утримався.

Друге: Прийняти рішення по реєстрації Олександра Пузиря кандидатом на посаду міського голови і депутатом, у списку політичної партії «Слуга Народу».

Це питання почали з обговорення. Один, із членів комісії каже:

—Треба звернутися до суду з заявою роз’яснення, яким чином виконати рішешшя суду.

На питання члена комісії реплікою відповів присутній на засіданні кандидат у депутати та за фахом юрист. Він каже:

— Треба ще раз прочитати рішення суду.

Інший член комісії висловив свою точку зору:

— Я сьогодні спілкувався із суддями і вони сказали, що тільки колегія ТВК має право реєструвати чи не реєструвати кандидатів. Суд не може зобов’язати колегію ТВК реєструвати кандидатів. Якщо він зобов’язує ТВК, то він виконує її функції.

У суду немає повноважень реєструвати кандидатів, — підсумував виступаючий.

Журналісти не юристи, тож з цього питання ми звернулися в телефонному режимі до знавця судових рішень.

— Так, суд дійсно немає повноважень реєструвати кандидатів, — каже юрист. — Так само як ТВК немає права приймати незаконні рішення щодо виборчого процесу. Суд не зобов’язує ТВК реєструвати кандидатів. Суд зобов’язує ТВК виправити їхню помилку і скасувати незаконне рішення щодо відмови в реєстрації Олександру Пузирю. Якщо комісія не згодна з рішенням суду вона має право на апеляцію сказала знавець права.

Ще ми запитали в юриста, як тлумачиться судовий термін «зобов’язати ТВК прийняти рішення щодо реєстрації кандидата». Чи може це означати, що ТВК може прийняти рішення не на користь кандидата і знов відмовити йому в реєстрації:

— Комісія вже не може не зареєструвати кандидата, вона може не погоджуватись, із рішенням суду, й подати на апеляцію, — сказала юрист.

Чи скористається ТВК правом апеляції, за яку проголосували 11 членів комісії, ми дізнаємось 3-го жовтня. Саме в цей день спливає термін апеляції. Дочекаймося

Вибори: Повний перелік кандидатів на міського голову станом на 30 вересня
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іоан Кут

    Не потрібно займатись дурницями. Треба реєструватии кандидата, тим паче, що суд вказав на помилки комісії. Народ скаже своє слово на виборах.
  • Рожук

    вони там АЖ НАСТІЛЬКИ тупі? Тій жіночці тільки вєліками торгувати, а не юридичними справами займатись)
  • Микола Олександрович

    але ж... Пузир видатний юрист... як так си стало... ой...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up