«У вашому місті ми знімали першу серію четвертого сезону серіалу Кріпосна»

«У вашому місті ми знімали першу серію четвертого сезону серіалу Кріпосна»

Репортаж.  Дійство, яке відбувалося на залізничному вокзалі можна буде побачити  в першій серії, - 4 го сезону.

Зйомки розпочалися з 7 години ранку. На цілий день наш архітектурний красень - залізничний вокзал та привокзальна площа занурилися в атмосферу 19 століття. Спостерігали за репетицію гості та жителі міста. На знімальному майданчику облаштували старовинні ліхтарі, створили декорації - будинку оголошень, карети із кіньми, а ще привезли велосипед з 1881 року.

«У вашому місті ми знімали першу серію, - 4 го сезону серіалу Кріпосна, - розповідає Тала Пристаєцька, креативний продюсер і сценарист фільму. Ми  хотіли знайти вокзал, який можна було видати за європейський. Адже дія за сценарієм відбувається в одному європейському місті. Ми розглянули вокзал у Жмеринці – він неймовірно красивий, але його неможливо зняти з жодного ракурсу, там скрізь є якісь сучасні речі, які заважають. Тут в Козятині дивовижним чином збережений історичний дух, все гармонійне і ми зрозуміли, що це місце нам підходить максимально».

Відео дня

 Селянка і працівник вокзалу - ці ролі виконували -Віктор Гаєвський, Анастасія Скороходова

Актори масових сцен – переважно наші земляки. Хоча після гриму, та в нових костюмах їх важко впізнати.

«Мені подобається цей серіал. Моя мама скинула оголошення у соціальній мережі, що проводиться набір на масовку. І я вирішив піти. Був невеличкий кастинг – людей  вибрали на потрібні ролі, по статурі та комплектації, а потім переодягли і загримували. Мені наклеїли вуса – із ними виглядаю набагато старше, - каже 29 річний Віктор Гаєвський. Моя роль працівник станції. Я маю пройтися із старим ліхтарем, створити атмосферу вокзалу неспішно і прочитати, що написано на оголошенні і піти назад у вокзал».

Юнаки - із вищого професійного училища отримали ролі: продавець преси, та велосипедист
Андрій Кравчук, студент вищого професійно -технічного училища залізничного транспорту грав роль перевізника преси. Каже, незважаючи на холод, відчуває себе бадьоро та радісно.

«Мені все подобається. Люди доброзичливі. Роль не важка. Проїхатися із валізами, в яких раніше розвозили пресу».

В зйомках брали участь також діти. Хлопчиків одягнули в старий одяг – за сценарієм вони начищали взуття поважним панам. Також серед акторів масових сцен були учасники нашого аматорського театру – «Овація». Вони відразу змогли перевтілитись в свою роль.

«Я в дитинстві мріяла бути акторкою, - каже козятичанка Марина Марковська. Коли я дізналась, що в нас відбуваються зйомки вирішила  прийти і подивитися. Натомість, мені відразу одягли костюм і я отримала свою першу роль у масовці. Відразу опинилась в 19 столітті. Мій образ панянки, яка від’їжджає до якогось міста, тримає подарунок і вибирає квіти. Це все мені дуже сподобалось, неймовірні враження».

З Бердичева до Козятина приїхала Тетяна Олєва. Жінка виконувала роль поважної панянки,  яка приїхала на екскурсію. «Моє завдання просто пройтися із валізою та сумочкою. Відчути себе у новому затишному місці.   Репетиції відбуваються протягом дня, по кілька разів, але я задоволена і зовсім не відчуваю себе втомленою».

За словами головної продюсерки,  дуже складно в 21 столітті у 2021 році знайти дівчат і жінок чия зовнішність максимально природна і недоповнена сучасними втручанням.

«В мене було вражаюче здивування, коли дивлюся на ваших дівчат і жінок, а вони природні. Вона одягає сукню, -  це вже пані із 1881 року, в історію, яка відбулася 200 років тому. Єдине в кого манікюр ми одягали в рукавички, адже все має бути автентичне», - додає Тала Пристаєцька.

Покази 4  сезон серіалу «Кріпосна» планують показати на екранах телебачення, вже в листопаді. А поки тривають зйомки деталі всіх сцен та головних акторів тримають у таємниці.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Адах

    То ж третій сезон. Який 4-й???
  • Anzhelika Diduk

    Класно!!! Чекаю 4 сезону. Серіал- бомба!!!
  • Ганна Мусієнко

    Бажаю вдалоого фільму, щонайменше "" Оскар""! А може якраз !!!

keyboard_arrow_up