У Вінниці пройшов Кубок Поділля з жиму лежачи (ФОТО- і ВІДЕОРЕПОРТАЖ)

У Вінниці пройшов Кубок Поділля з жиму лежачи (ФОТО- і ВІДЕОРЕПОРТАЖ)

На змагання приїхали спортсмени з різних куточків України

У неділю 11 червня в вінницькому спортивному комплексі “Аквамарин” пройшов Кубок Поділля з класичного жиму лежачи. Організатор змагань — вінничанин Олександр Півнюк. Це вже другий Кубок Поділля, який він проводить. Перший відбувся у жовтні минулого року.

Цьогоріч у змаганнях прийняли участь близько 40 спортсменів. Крім вінничан були гості з області (Жмеринка, Гнівань, Бар, Копайгород і Клинівка), з Житомира, Володимира-Волинського та Балти (Одеська область).

Найстаршому спортсмену було 48 років, наймолодшим по 17.

Відео дня

У змаганнях приймали участь три дівчини. Цікаво, що одна з них, Катерина Каськун, тренується у свого чоловіка Віталія Каськуна. Він теж приймав участь у змаганнях. Чемпіонська сім’я зайняла призові місця!

Суддями були багаторазові чемпіони України, Європи та світу по пауерліфтингу та жиму лежачи — Ірина Шкарапута, Іван Чупринко та Віталій Коломієць. Вони пильно слідкували за технікою виконання вправи та не давали учасникам змагань халтурити.

Змагання проходили у три етапи. 1-ий потік включав в себе всіх жінок та чоловіків у категоріях до 59 кг та до 66 кг. 2-й — чоловіків в категоріях до 74 кг, до 83 кг та до 93 кг. 3-й потік — чоловіки вагою до 105 кг, до 120 кг й понад 120 кг.

Завдяки налагодженій роботі суддів-асистентів змагання пройшли швидко й без заминок. Глядачі раділи перемогам спортсменів та підтримували їх під час невдалих спроб.

Серед жінок у категорії до 57 кг друге місце зайняла Катерина Каськун з результатом 55 кг.  А золото отримала учасниця параолімпійських ігор майстер спорту міжнародного класу Мар’яна Шевчук. Дівчина вижала 122,5 кг.

В категорії понад 63 кг 1 місце з результатом 87,5 кг зайняла Дар’я Шпакова.

Всі дівчата — вінничанки.

Серед чоловіків у категорії до 59 кг 3 місце посів Іван Кухар з Бару — результат 70 кг. Смичук Віктор з Володимира-Волинського зайняв 2 місце, він пожав 110 кг. І перше місце в цій ваговій категорії з результатом 120 кг отримав вінничаннин учасник параолімпійських ігор майстер спорту України Борислав Некротюк.

Категорія до 66 кг. 3 місце зайняв Богдан Павличко з Вінниці, результат — 102,5 кг. Срібло отримав також вінничанин Олександр Грибов, він вижав 110 кг. І перше місце — Дмитро Камінський з Копайгорода з результатом 120кг.

У категорії до 74 кг Володимир Мельник з Калинівки пожав 140 кг і зайняв перше місце.

В категорії до 83 кг призові місця розподілилися наступним чином:

3 місце — Олександр Забродін з Гнівані, результат 157,5 кг. 2 місце посів вінничанин Володимир Добриднюк (пожав 190 кг). І трохи легший за нього Богдан Тодоренко (Гнівань) зайняв перше місце також здолавши 190 кг.

У категорії  до 93 кг Володимир Сітко (Вінниця) пожав 160 кг і зайняв 3 місце. На другому з результатом 170 кг теж вінничанин Віктор Слободяник. Андрій Ільницький з Житомира отримав золото за результат 185 кг.

Категорія до 105 кг: 2 місце зайняв Євген Фаліштинський (Вінниця) з результатом 155 кг. На першому — також вінничанин Сергій Лебідь, який здолав вагу 160 кг.

В категорії до 120 кг призові місця отримали спортсмени з Вінниці: Владислав Крат (результат 197,5 кг) — 3 місце; Владислав Комар (200 кг) — 2 місце і Віталій Каськун отримав золото (222,5 кг).

У суперважкій категорії понад 120 кг спортсмен з Балти Ігор Франко здолав вагу 160 кг й посів друге місце. А перше зайняв вінничанин Олександр Горовенко з результатом 165 кг.

У абсолютній першості призові місця розподілились так:

3 місце серед жінок зайняла Катерина Каськун. 2-ге отримала Дар’я Шаповал. На першому — Мар’яна Шевчук.

Серед чоловіків бронзу отримав Володимир Добриднюк. На другому місці опинився Богдан Тодоренко. І золото виборов майстер спорту України Віталій Каськун.

Переможців в своїх категоріях нагородили грамотами, медалями та подарунковими сертифікатами від інтернет-магазину спортивного харчування kingshop.com.ua та чоловічої перукарні Barbershop. Переможці у абсолютній першості отримали до цього кубки та цінні подарунки від партнерів змагань.

Після закінчення змагань планувався семінар від майстра спорту міжнародного класу Івана Чупринко. Але глядачі та спортсмени втомилися й розішлися хто куди. Декілька чоловік, які залишилися, вирішили провести семінар іншим разом.

Вітаємо переможців! І бажаємо всім спортсменам завзятості у досягненні мети, міцного здоров’я та позитивного настрою у будь-яких ситуаціях!

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up