У Вінницяобленерго повідомили про аварійні відключення та небезпеку обриву проводів повітряних ліній

У Вінницяобленерго повідомили про аварійні відключення та небезпеку обриву проводів повітряних ліній
Фото ілюстративне
  • Вінниччина у небезпечній жовтій погодній зоні. В області сильні пориви вітру — 15-20 м/с. Це 1-ий рівень небезпечності (жовтий)».
  • Повітряні та кабельні лінії електропередачі під час негоди є об’єктами підвищеної небезпеки. Тому у Вінницяобленерго закликають бути особливо уважними та дотримуватись правил електробезпеки
  • Разом з тим, через погіршення погодних умов повідомляють про аварійні відключення електроенергії

 

— Тримайтеся подалі від ліній електропередачі та електроустановок. Посилення швидкості вітру може призвести до їх пошкодження, зокрема, обриву проводів повітряних електроліній чи їх провисання. Ні в якому разі не торкайтеся обірваних проводів! Не намагайтеся самостійно відновити електромережу. Це смертельно небезпечно, — йдеться у повідомленні

Відео дня

Енергетики радять огородити небезпечне місце, не підпускати до нього людей і тварин і повідомити у районні електромережі за місцем проживання, у кол-центр АТ «Вінницяобленерго» - 0-800-217-217 (цілодобово) або рятувальникам – 101.

— Якщо Ви потрапили у зону ближче 8 метрів від місця дотику обірваного проводу до землі, то аби уберегти себе від ураження струмом, виходьте з небезпечної зони ОБЕРЕЖНО! А саме – повільно пересувайте ступні ніг по землі, не відриваючи їх одну від одної, не робіть широких кроків.

Також просять не залишати поблизу повітряних ліній електропередач та електроустановок автотранспорт. Це може зашкодити виїзним аварійним бригадам в їхній роботі з оперативного усунення пошкодження електроліній.

Про аварійні відключення

НЕК «Укренерго» довело до АТ «Вінницяобленерго» додаткові обмеження згідно графіка аварійних вимкнень (ГАВ) обсягом 40 МВт. Вони діють з 12.30 год. і до 24.00 год. поточної доби.

Причина обмежень – зростання споживання електроенергії в Україні через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня.

О 18-30 год. Вінницяобленерго отримало нове розпорядження від РДЦ ПЗР  — на відміну графіку аварійних відключень ГАВ (Р=40 МВт) за умови дотримання доведеного для області ліміту споживання електроенергії.


 

Опитування

Скільки разів на день у вас сьогодні вимикали світло?

Нагадаємо інформацію про актуальний графік відключення світла на сьогодні, 9 січня. А також ми повідомляли про небезпечні погодні умови: пориви вітру, ожеледицю та туман

Читайте також:

Відзавтра козятинські комунальники розпочнуть санітарну обрізку дерев у міському сквері та на стадіоні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ксения Фартова

    Від вчорашнього дня, 09.01.23 електроенергію вдень вирубали 2 рази по 4 години, між ними було 2 години зі світлом.Це вже занадто! В гірші часи ,коли були обстріли та руйнування критич.інфраструктури і то справи були краще.

    А тут взагалі морок, лишати людей з півдня до ночі у темряві.Неможливо зробити більшість хатніх справ! Хто їх робить, ці графіки відключень? Мабуть точно не той( та) хто по ним має жити під ліхтарики та свічки.
  • Петр Мельничук

    У нас на східній частині "посьолок" вул. Матросова ,Франка Джерельна, як окрема держава. Відключають коли хочуть і наскільки хочуть. І ці ваші графіки до одного місця. А чого-ж, там 90% пенсіонери хто на них буде звертати увагу.

keyboard_arrow_up