У влади міста стільки проблем з дорогами, що водокачка мусить зачекати

У влади міста стільки проблем з дорогами, що водокачка мусить зачекати

Місяць тому, коли беріг водокачки відвойовував у води щоденно по 2-3 сантиметри, Сергій Матвіюк звернувся з заявою до міської ради, щоб ті взяли на баланс трубу біля греблі і зупинити витік води. Минулої п’ятниці пройшла сесія Козятинської міської ради, а за трубу і витік води з водокачки ні слова.

Виявляється, що у нас проблеми не тільки з водокачкою, а й з дорогами. І одну з доріг омиває водокачка.

— Перш ніж греблю і місток взяти на баланс потрібно зробити на них кошторисно-проектну документацію, — каже один з депутатів міської ради.

Таку інформацію спростували у міській раді. Там нам повідомили, що міська рада тільки прийняли рішення про початок робіт по інвентаризації доріг по 15 селах. Це питання не одного місяця. Не всі дороги і по місту стоять на балансі. Крім того є питання гідротехнічної споруди.

Відео дня

Коли активістам Козятинського клубу рибалок стало відомо, що треба чекати сесії вони сказали, що місяць чекати не можна. За місяць  водокачка може стати мілкішою на метр, а це третина всієї води. Тож рибалки Козятинського клубу рибалок і інші природолюби прийняли рішення ліквідувати витік води з ставка каскаду водойм річки Гуйви своїми силами.  

За першим збором не байдужих до природи людей витік води ніби припинили, але вода знов розмила собі хід. Зібралися рибалки вдруге. Хоч того дня бажаного результату активісти не отримали, але витік води майже припинився. От це «майже» непокоїло рибалкам душу. Казали: «Тиха вода греблі рве, а коли вода має хід то й річку вона зробить собі.»

Після сесії ми поцікавилися у активістів клубу Козятинських рибалок які зараз справи на водокачці і чи не стала вона знов мілкішати? 

Юрій Стасевич каже:

— Поки без змін. Рівень води вже тривалий час на одному місці. Ми мали надію, що влада нам допоможе матеріалом, привезуть якийсь камаз глини, а ми вже своїми силами опустимо її у загату. Та видно, що у влади міста роботи стільки, що не до водокачки. Якось ще раз зберемося і доведемо задумане до бажаного результату.

Рибалка Сергій такої ж думки, як і Юрій, що до зими потрібно ще раз зібратися і ще більше укріпити насип. Тому, що не відомо на скільки вистачить зробленого. Зараз вода з водокачки майже не витікає навіть в деяких місцях складається праження, що води ніби, як трохи навіть прибула. Тільки немає гарантії, що так буде до весни. 

— А без водокачки не буде острова, яким пишаються козятинчани, як зоною відпочинку, — сказав пан Сергій

Коли вже заговорили за спортивну базу «Локомотив», то вона дійсно з усіх сторін омивається водою. Таких місць, як стадіон Локомотив в Україні велика рідкість. Є на що самим подивитися, є що гостям міста показати. А без води у водокачці і острів не острів. 

— Невже для того, щоб до труби привезти машину глини потрібно багато зусиль — запитує у влади міста рибалка Микола.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up