У власній квартирі під час пожежі загинув 71-річний козятинчанин

У власній квартирі під час пожежі загинув 71-річний козятинчанин
  • В середу, 25 травня на гарячу лінію газети «RIA Козятин» близько 17.30 надійшло повідомлення, що по вулиці Героїв Майдану, 33 стався вибух в квартирі, що на 4-у поверсі. Коли ми виїхали за вказаною адресою, підтверження інформації про вибух не знайшли. В квартирі була пожежа, загинув козятинчанин.

Прибувши на місце події, нам не вдалося з’ясувати в жодної служби, з якої причини в квартирі козятинчанина сталося займання. Співробітники поліції та газової служби ще не мали таких даних. Відомо тільки, що поліцейські склали акт про нещасний випадок з трагічними наслідками і передали загиблого медикам. Спеціалісти газової служби перекрили газопостачання в під’їзді, де сталося пожежа.

Те, що у власному будинку загинув чоловік 1951 року народження, ми дізналися від знайомих постраждалого. З ними ми піднялися на четвертий поверх. У квартирі побачили обгорілий матрац, каркас телевізора без начиння, те, що колись можливо були занавісками виглядало суцільним сплавом, стіни та стеля повністю були в кіптяві. Що сталося в квартирі, можна лише здогадуватися. В однокімнатці добряче погосподарювало вогнище.

Щоб з’ясувати хоч якісь подробиці, ми звернулися до МНСників, саме вони першими прибули на допомогу постраждалому.

Відео дня

— Ми піднімалися до квартири постраждалого в ситуації великої концентрації диму, — каже головний рятівник караулу. — На кожному сходовому майданчику, щоб  зменшити концентрацію диму, спробували відкрити вікна. Тільки вони були наглухо забиті цвяхами. Нічого не залишалося, як вибивати з віконних рам скло. Адже від сильного задимлення могли постраждати інші мешканці під’їзду. Коли піднялися на 4 поверх і зайшли в квартиру, то навпомацки нащупали постраждалого і винесли його з квартири на вулицю. До приїзду екстреної медицини пробували реанімувати чоловіка. Коли швидка допомога приїхала, передали його бригаді медиків.

На жаль, допомога медиків постраждалому не знадобилася. Ще хвилин 40 медики боролись за його життя та все ж констатували смерть господаря будинку.

Ще ми запитали у рятівників, яку кількість води довелось вилити, щоб приборкати в квартирі полум’я. Начальник караулу повідомив:

 — Вилили води відносно небагато, адже ми розуміли, що вода опуститься в квартири, що поверхом нижче. Воду лили через розсіювач, така технологія добре збиває язики вогню і зменшує задимлення, — сказав головний МНСник наряду, що приїздив на виклик 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мария Лавренюк

    Яких 40 хв медики боролися за життя? Не пишіть несинітницю!!! Як тільки його винесли, зафіксували смерть

    містянин reply Мария Лавренюк

    Хто зафіксував? Ті що винесли тіло не могли цього фіксувати тому, що вони не медики, а карета швидкої від'їхала з місця події після 18-ої

keyboard_arrow_up