У Йосипівці відсвяткували 341 іменини села

У Йосипівці відсвяткували 341 іменини села
  • Йосипівка село, яке багате на природні цікавинки. З покоління в покоління тут зберігається конкурентне виробництво цукру та культура рідного краю.
  • Ми побували на святкуванні річниці села та розповідаємо вам про нього.

Приїхавши туди побачили, що прибудинкову територію біля будинку культури на День села організатори свята віддали під дитячі розваги. Батути, гірки, дитячі електромобілі — все це було у розпорядженні дітвори. Дорослих йосипівчан та гостей села вітали у глядацькому залі будинку культури.

День села Йосипівки збігається в часі з Днем Незалежності України, тому сам захід був святково-патріотичним. Відкрили святкову програму патріотичною піснею у виконанні вокального ансамблю «Йосипівські Берегині». 

Відео дня

Коли звучала пісня «Моя Україна» чоловіки у вишиванках за українською традицією стали пригощати присутніх в залі короваєм. А ведучі розповідали історію цього дивовижного та необділеною природою краю. 

У перші роки його заснування населення стрімко збільшувалось. Як свідчать історичні дані, в роки голодомору та Другої світової війни Йосипівка втратила багато своїх жителів, тому першими привітали тих, хто забезпечує спокій в нашій державі. 

 Померлих в роки голодомору, полеглих в роки Другої світової війни та хлопців які не повернулися додому і не доорали у 21-му столітті помянули хвилиною мовчання

— Наша надія — це діти, — каже ведуча. — Саме вони, коли виростуть мають розбудовувати рідний край і зберегти пам’ять про нього для нащадків. Зараз у Йосипівці живуть 126 дітей шкільного віку, які навчаються в місцевій школі. Слово надали школярам-козакам. У виконанні Дмитра Діденка, Давида Ульянченка та Антона Маківчука прозвучала пісня «Ми козаки». 

Привітали найстаршу жительку села Марію Діденко. наймолодших жителів Йосипівки та їхніх батьків яким боцюни принесли діток у цьому році. Для порівняння згадали, що у перший рік Незалежності у Йосипівці народилося 27 немовлят проти 6-ти діток у цьому році. Для них крім цінних подарунків прозвучало музичне вітання від вокального ансамблю “Сузір’я” Флоріанівського будинку культури

Перлинове весілля відсвяткували Василь та Ольга Медвідь. Їх привітали цінним подарунком та музичним вітанням “Черешенька”

На день села святкують свої День народження Лариса Кривушин та Ольга Мудрик. Їх привітали віршованим твором, солодощами та музичним вітанням.

Привітали діток та батьків багатодітних родин. 

В концертній програмі брали участь гості з села Сигнал вокальний гурт “Берегиня” На їх долю припала основна місія привітати трудівників полів і ферм. Завершився святковий захід для дорослих фінальною піснею “Україна—Це я” яку виконали всі учасники концертної програми.

Вже на дворі ми запитали у голови Самгородоцької територіальної сільської громади Сергія Лановика те, що Козятинський район розпався на 4 громади було помилкою чи це було обдумане виважене  рішення на перспективу.? Керманич сільської громади сказав—Таке рішення було прийнято не нами. Було це помилкою чи правильним рішенням покаже час. Об’єднатися ніколи не пізно. Але той факт, що громади на місцях отримали можливість розвиватися це плюс. Як вони використають своє право то вже інша справа. На сьогоднішній день як показує практика у громадах які залишились цілісними не все гаразд з фінансуванням проектів на селі.. Тобто гроші залишаються в центрі сказав голова громади

По завершення концертної програми не завершилось у Йосипівці свято. Обидві “Берегині” дружать між собою наче рідні сестри, а прихильники української народної пісні робили у них замовляли пісню на біс. Вже смеркло на дворі і дискотека почалася, а жінки “Берегині” з Сигналу продовжували виконувати пісні на замовлення.   

Якби “Берегині” не були заміжні і не були з села, може співали б до самого ранку. Вокалісти “Берегинь” тільки в сценічних костюмах артисти. Знявши їх вони звичайні жінки, яких вдома чекають чоловіки і домашнє господарство. Тож саме час було їхати додому 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Виталий Травинский

    зі святом

keyboard_arrow_up