У Зеленського розповіли про майбутнє медичної реформи в Україні

У Зеленського розповіли про майбутнє медичної реформи в Україні

За словами радника президента, команда "Слуги народу" не збирається скасовувати введені в дію етапи медичної реформи
 

Радник президента Володимира Зеленського Михайло Радуцький заявив, що команда "Слуги народу" не збирається скасовувати введені в дію етапи медичної реформи. Про це Радуцький розповів в інтерв'ю Цензор.НЕТ. За його словами позитивні моменти медреформи залишать, проте вона потребує суттєвого доопрацювання.
— Нічого з того, що було зроблено доброго минулими урядами, ніхто не збирається скасовувати. Ми не комуністична партія, щоб щось вщент руйнувати, а потім заново будувати. Ніхто зараз не закриє НСЗУ, ніхто не скасує принцип "гроші ходять за пацієнтом". Щодо вже впровадженої "первинки" я не бачу великих проблем, щоб її згортати. Від оплати за послугу точно йти не будемо. Але ми маємо системні питання, які, ми вважаємо, були або не вивчені, або не зовсім так пораховані, - заявив радник президента.

Також він додав, що для продовження реформи потрібно провести аудит матеріально-технічної бази для складання національних клінічних протоколів, а також знайти фінансування, оскільки за приблизними підрахунками на здійснення плану медреформи необхідно 1,5 річного бюджету країни. — Потрібно шукати додаткове фінансування, тому що сьогоднішнього бюджету не вистачить на реалізацію реформи. Дуже багато нюансів. Сьогодні люди, які збираються займатися медициною в Офісі Президента, ВР, працюють з тими, хто планує працювати в бюджетному комітеті, податковій. Ми консультуємося з існуючим зараз Мінфіном, у якому дуже багато реально крутих спеціалістів", - зазначив Радуцький.

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up